Peste jumatate din tinerii romani consuma etnobotanice

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 20:183336 citiri
Peste jumatate din tinerii romani consuma etnobotanice
Foto: 1235

Peste jumatate dintre tinerii romani consuma produse etnobotanice, arata un sondaj recent, realizat de Ciado Romania.

Potrivit aceluiasi studiu, citat de Antena3, cei mai multi dintre tineri isi achizitioneaza aceste produse de pe Internet.

Astfel, 55% dintre adolescent consuma frecvent produse de la magazinele de vise, iar 69% sustin ca inchiderea magazinelor in care se vand produse etnobotanice nu-i va face pe romani sa renunte la consumul acestor produse. De asemenea, 57% dintre intervievati declara ca isi comanda produsele etnobotanice direct de pe Internet.

Chiar daca 67% dintre romanii chestionati considera necesare campaniile de prevenire si informare asupra riscurilor consumului de droguri, acestea nu au fost facute in licee sau alte locuri publice, dupa cum afirma peste 80% dintre tinerii care au participat la studiu.

Totusi, 45% dintre chestionati indica mall-urile si cluburile ca fiind cele mai potrivite locuri pentru campaniile de prevenire a consumului de substante etnobotanice, in timp ce 21% dintre ei spun ca acestea ar trebui facute in scoli si licee.

Sondajul a fost realizat in perioada 25-30 noiembrie pe un esantion de 1.700 de persoane din 10 municipii resedinta de judet, cu varste cuprinse intre 16 si 30 de ani.