Peste 4.300 de amenzi, in 24 de ore. Cele mai multe au fost aplicate pentru nepurtarea mastii de protectie

Luni, 04 Ianuarie 2021, ora 14:321616 citiri
Peste 4.300 de amenzi, in 24 de ore. Cele mai multe au fost aplicate pentru nepurtarea mastii de protectie
Politia ii cauta pe cei care nu stau in izolare FOTO Politia Capitalei (generica)

Aproximativ 4.300 de amenzi, in valoare de peste 842.000 de lei, au fost aplicate in ultimele 24 e ore, conform unui raport transmis luni, 4 ianuarie, de Ministerul Afacerilor Interne. Cele mai multe sanctiuni au fost date pentru nepurtarea mastii.

Conform MAI, 3.500 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate pentru nepurtarea mastii de protectie si 705 sanctiuni pentru nerespectarea restrictiilor privind circulatia persoanelor.

S-au mai aplicat sanctiuni pentru nerespectarea distantarii fizice, pentru nerespectarea masurilor privind carantina sau izolarea ori a celor privind participarea/organizarea la/de evenimente, precum si pentru incalcarea regulilor privind organizarea programului de lucru sau a transportului de persoane.

La linia telefonica TEL VERDE la care pot fi sesizate situatiile de nerespectare a masurilor de protectie sanitara, au fost primite 16 apeluri, care au fost directionate pentru verificari la nivelul municipiului Bucuresti si a noua judete.

S-au primit, de asemenea, trei sesizari insotite de imagini foto/video care au fost directionate pentru verificari la nivelul municipiului Bucuresti si a unui judet.

Cele mai multe sesizari faceau referire la nereguli privind purtarea mastii de protectie si pastrarea distantarii fizice.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News