Perchezitii la studiourile Media Pro - 11 persoane retinute. Care e reactia oficiala

Marti, 08 Iulie 2014, ora 18:48
9227 citiri
Perchezitii la studiourile Media Pro - 11 persoane retinute. Care e reactia oficiala

Politistii au retinut marti seara 11 persoane in urma perchezitiilor care au avut loc la MediaPro.

Suspectii sunt acuzati de spalare de bani si evaziune fiscala, iar impotriva lor s-a inceput urmarirea penala, relateaza Digi 24. Retinerea celor 11 persoane a fost dispusa de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Perchezitii la studiourile Media Pro - prejudiciu de 1,5 milioane de euro (Video)

Persoanele retinute sunt Tudorel Bilciurescu, Valentin Soachete, Silviu Stefan Dorobantu, Roxana Perchi, Ion Tudor, Mihai Visinescu, Dan Cristian Raileanu, Adrian Razvan Radutiu, Vlad Ioan Panaitescu, Elena Calapereanu si Puiu Prescure.

De asemenea, procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile si mobile ale acestora.

Potrivit procurorilor, inculpatii ar fi infiintat societati comerciale fantoma, prin intermediul carora ar fi pagubit statul cu 1,5 milioane de euro.

Mai exact, persoanele retinute ar fi facut achizitii pe numele unor firme reale, apoi le-ar fi trecut pe numele firmelor fantoma, ar fi falsificat mai multe acte, chitante si alte documente care faceau dovada unor plati, scopul fiind recuperarea ilegala a TVA-ului de la stat.

Activitatea infractionala s-ar fi petrecut in perioada 2009-2014, potrivit anchetatorilor.

Politistii au efectuat marti dimineata perchezitii la 26 de firme si locuinte din Bucuresti si judetul Ilfov.

Ponta continua rafuiala cu Adrian Sarbu: Mi-a zis ca are niste controale si daca pot sa le opresc

Ce spun reprezentantii Studiourile MediaPro

Intr-un comunicat remis Ziare.com, reprezentantii Studiourile MediaPro isi exprima disponibilitatea de a ajuta autoritatile si de a coopera cu acestea pe durata anchetei.

Ponta despre Adrian Sarbu: M-a intrebat daca vreau sa ma faca presedinte. I-am spus sa-si plateasca taxele

"In contextul perchezitiilor recente, le oferim autoritatilor intregul nostru sprijin si cooperarea noastra pe durata acestui demers.

Asa cum am demonstrat si in aprilie, suntem preocupati sa respectam legislatia in vigoare si sa promovam cele mai bune practici, astfel ca suntem transparenti si deschisi in fata procedurilor autoritatilor", se arata in comunicat.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#retineri Mediapro evaziune fiscala, #evaziune fiscala Studiourile MediaPro , #procuror