UPDATE VIDEO Firma de paza, acuzata de un "tun" de milioane de euro. Societatea a avut in ultimii ani o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro

Miercuri, 28 Octombrie 2020, ora 10:48
13217 citiri
UPDATE VIDEO Firma de paza, acuzata de un "tun" de milioane de euro. Societatea a avut in ultimii ani o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro
FOTO Politia Romana

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice au descins miercuri, 28 octombrie, la mai 18 adrese din Bucuresti, Dambovita si Arges, intr-un dosar penal de evaziune fiscala in domeniul serviciilor de protectie si paza.

UPDATE: Surse judiciare spun ca este vorba despre firma Cameleon Security. Societatea in cauza ar fi incheiat contractele cu o serie de companii publice (multe dintre ele activand in domenii strategice, cum ar fi producerea de armament sau energie nuclear - electrica) si firme private.

Unul dintre cei vizati de ancheta este chiar Stoenescu Nicolae, unul dintre patronii firmei de securitate Cameleon Security.

Asa arata domeniul sau Dobresti. El mai detine si Casa Memoriala Ion Mihalache din Dobresti.

Stirea initiala

Perchezitiile vizeaza domiciliile unor persoane si sediile sociale (punctele de lucru) ale unei societati comerciale, cercetate sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala in forma continuata.

"Din materialul probator administrat, pana in prezent, au rezultat indicii ca, in perioada 2014 - 2019, o societate comerciala, care executa activitati de protectie si garda, ar fi incheiat, cu o serie de companii si firme, contracte avand ca obiect prestarea de servicii de paza, incasand de la acesti clienti peste 95.200.000 de lei (aproximativ 20.000.000 de euro).

In scopul sustragerii de la plata obligatiilor catre stat, administratorii de fapt si de drept, respectiv directorul economic, ar fi dispus inregistrarea in contabilitatea societatii si ar fi declarat la organele fiscale achizitii de la 83 de societati comerciale, care nu ar avea la baza operatiuni reale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 18.500.000 de lei (peste 4.000.000 de euro), reprezentand impozit pe profit in suma totala de peste 8.400.000 de lei si T.V.A. in suma de peste 10.100.000 de lei", arata Politia Romana.

Potrivit sursei citate, pentru recuperarea prejudiciului, vor fi instituite masuri asiguratorii asupra bunurilor mobile si imobile apartinand persoanelor banuite, respectiv partii responsabile civilmente.

Pentru continuarea cercetarilor, vor fi emise 5 mandate de aducere si vor fi conduse la sediul politiei 5 persoane pentru audieri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Biroul Parchetului European din Cluj-Napoc face joi, 18 aprilie, percheziţii în mai multe locaţii, inclusiv în instituţii publice, din judeţul Botoşani, în cadrul unei anchete privind o...
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Poliţiştii prahoveni anchetează un dosar de furt în care trei prostituate sunt suspectate că au furat mii de euro şi mii de lei de la clienţi. Joi, 18 aprilie, anchetatorii fac percheziţii...
#Politia Romana, #perchezitii, #firma de paza, #evaziune fiscala , #perchezitii