Perchezitii la evazionisti - spalare de bani de 10 milioane de euro (Video)

Luni, 27 Mai 2013, ora 09:04
1786 citiri
Perchezitii la evazionisti - spalare de bani de 10 milioane de euro (Video)

Procurorii DIICOT au efectuat 167 perchezitii, luni dimineata, in Bucuresti si 14 judete din tara si au destructurat un grup infractional organizat, specializat in savarsirea de infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani. Prejudiciul cauzat de infractori se ridica la 9,8 milioane de euro.

"Cercetarile procurorilor D.I.I.C.O.T. vizeaza un numar de 118 invinuiti persoane fizice si 39 de invinuiti persoane juridice", se arata intr-un comunicat de presa.

Acestia intrau in contact direct cu administratorii unor societati comerciale care se aratau interesati in a-si diminua baza impozabila, iar prin intermediul societatilor comerciale pe care le detineau se efectuau vanzari fictive de bunuri catre societatile comerciale "recrutate".

De asemenea, se emiteau facturi fictive pentru marfa inexistenta in realitate, facturi pe care societatile beneficiare le introduceau in contabilitate.

"Pentru a da o aparenta de legitimitate si legalitate tranzactiilor comerciale efectuate, membrii gruparii ofereau administratorilor societatilor comerciale 'recrutate' sume de bani, reprezentand contravaloarea marfii 'livrate' pentru ca acestia sa faca viramentele bancare catre societatile emitente ale facturilor fiscale fictive", se mai arata in documenul citat.

Apoi membrii grupului infractional organizat retrageau sumele de bani respective, beneficiind din partea societatilor comerciale evazioniste de un comision, reprezentat de o cota parte din suma cu care a fost prejudiciat bugetul de stat.

Dupa o perioada, in care firmele controlate de membrii grupului nu achitau la bugetul de stat TVA-ul colectat si impozitul pe profit aferent tranzactiilor, acestia cesionau societatile comerciale in cauza, in special catre persoane de etnie rroma, firme care, dupa cateva luni, intrau in faliment.

In afara de Bucuresti, perchezitiile au mai fost efectuate in judetele Suceava, Botosani, Bacau, Dambovita, Neamt, Timis, Vrancea, Brasov, Mures, Galati, Valcea, Ilfov, Iasi si Olt.

A.G.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#perchezitii prejudiciu milioane euro, #perchezitii evazionisti fiscali, #perchezitii evaziune milioane euro , #frauda