Perchezitii la directorii RADET si firma lui Erbasu - spaga a umflat facturile la caldura

Vineri, 22 Martie 2013, ora 07:147058 citiri
Perchezitii la directorii RADET si firma lui Erbasu - spaga a umflat facturile la caldura

Zeci de perchezitii sunt organizate, vineri dimineata, la mai multi directori din cadrul Regiei Autonome de Distributie si Transport a Energiei Termice (RADET). Acestia sunt acuzati ca au prejudicat Regia prin achizitii publice, lucru care a dus la facturi mai mari.

Perchezitiile au loc la 38 de adrese din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu, potrivit unui comunicat al Politiei Capitalei, remis Ziare.com.

Suspectii ar fi atribuit "cu dedicatie" anumite contracte pentru lucrari de infrastructura, lucrari care nu au inceput insa niciodata.

Prejudiciul s-ar ridica la zeci de milioane de euro si anchetatorii sustin ca, din cauza acestor contracte fictive, facturile la caldura au crescut in ultimii ani.

Anchetatorii spun ca directorii RADET ar fi primit 2-3 la suta din valorea contractelor atribuite catre acele societati comerciale. De asemenea, ei ar fi primit bilete la meciu Chelsea-Steaua, de la Londra. In casele acestora, anchetatorii au gasit sute de mii de lei.

Printre locurile vizate de perchezitii sunt si sediile unor firme, dar si locuinte ale unor oameni de afaceri. Chiar si directorul general RADET, Ion Voicu, este vizat de aceste perchezitii. Anchetatorii se afla si la fimele lui Alexandru Erbasu, anunta Digi 24.

"Perchezitiile sunt in derulare, exista autorizatie de perchezitie pentru spatiile apartinand sediului firmei, sunt verificate si cautate acte care tin de colaborarea societatii noastre cu RADET, colaborare veche de aproape 20 de ani. Pe anchetatori ii intereseaza toate colaborarile cu RADET, insa cu precadere cele din ultimul an.

Suntem in pozitia de a acorda tot sprijinul organelor de cercetare, societatea noastra trece printr-o expunere mediatica pe care nu ne-o dorim. In plus, Alexandru Erbasu este un actionar minoritar in grupul Erbasu, nu este factorul principal de decizie", a declarat avocatul omului de afaceri.

Surse judiciare, citate de Mediafax, sustin ca urmarirea penala in dosarul privind prejudicierea RADET a fost inceputa in rem, ceea ce inseamna ca la acest moment este constatata doar infractiunea, nu si autorii, astfel ca nicio persoana nu este pusa sub acuzare in acest caz.

Actiunea este realizata de Politia Capitalei, cu sprijinul SRI si este supravegheata de Serviciul de Investigare a Fraudelor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News