UPDATE VIDEO Perchezitii in Bucuresti si Ilfov in legatura cu demolarea ilegala a unui imobil din centrul Capitalei, intr-o zona protejata

Miercuri, 20 Ianuarie 2021, ora 14:25
6731 citiri
UPDATE VIDEO Perchezitii in Bucuresti si Ilfov in legatura cu demolarea ilegala a unui imobil din centrul Capitalei, intr-o zona protejata
Angajati SIAS FOTO Facebook

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice fac miercuri dimineata, 20 ianuarie, noua perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetul Ilfov, intr-un dosar penal vizand infractiunile de fals material in inscrisuri oficiale, fals in declaratii, omisiunea sesizarii si executarea de lucrari fara autorizatie de desfiintare, in legatura cu demolarea ilegala a unui imobil situat in centrul Capitalei, intr-o zona protejata construita.

Sase persoane urmeaza sa fie duse la audieri.

Update ora 14.23 Doi angajati ai Biroului de Cadastru al Sectorului 1 al Capitalei, dar si un politist local sunt vizati, alaturi de alte trei persoane, de ancheta deschisa de procurori dupa demolarea ilegala a unui imobil situat pe strada Visarion, intr-o zona protejata si considerata de o "importanta valoare culturala". Procurorii care instrumenteaza cazul au emis o ordonanta prin care au oprit temporar ridicarea blocului care se construieste in locul imobilului daramat.

Update ora 09.05:

Demolarea ilegala face referire la cladirea de pe strada Visarion, nr. 8, din sectorul 1 al Capitalei.

Perchezitii se fac si la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Sector 1 si Directia Generala de Politie Locala a Municipiului Bucuresti, potrivit unor surse apropiate investigatiei.

Stire initiala:

"La aceasta ora, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice efectueaza 9 perchezitii domiciliare, in municipiul Bucuresti si in judetul Ilfov, intr-un dosar penal aflat in supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, in care se efectueaza cercetari cu privire la savarsirea infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, fals in declaratii, omisiunea sesizarii si executarea de lucrari fara autorizatie de desfiintare, toate in legatura cu demolarea ilegala a unui imobil situat in centrul municipiului Bucuresti, intr-o zona protejata construita", a anuntat IGPR.

In acelasi timp, se vor pune in aplicare 6 mandate de aducere emise pe numele banuitilor.

Persoanele in cauza vor fi duse la sediul unitatii de politie, in vederea aducerii la cunostinta a faptelor pentru care s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale si audierii acestora, pentru clarificarea situatiei de fapt.

La actiune participa si luptatorii Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale si specialisti din cadrul Institutului National de Criminalistica.

VIDEO Petrecere cu 30 de persoane, sparta de politie in Bucuresti. Patronul restaurantului s-a ales cu dosar penal

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul campaniei ”Campionatul Gropilor” din București. Avem nevoie de cititorii noștri mai mult ca oricând pentru a face lucrurile să se miște. Tot ce trebuie să faci este...
Turneul lui Țiriac de la București, desființat de un jucător: ”E de neînțeles că rămâne...”
Turneul lui Țiriac de la București, desființat de un jucător: ”E de neînțeles că rămâne...”
Tenismanul maghiar Marton Fucsovics a câştigat titlul în proba de simplu a turneului Ţiriac Open (ATP 250), găzduit de baza sportivă Năstase/Marica din Capitală şi dotat cu premii totale...
#perchezitii, #Bucuresti, #Ilfov, #demolare , #perchezitii