Perchezitii DNA la Ministerul Agriculturii: Ce spun Daniel Constantin si Victor Ponta

Joi, 08 Ianuarie 2015, ora 17:06
7942 citiri
Perchezitii DNA la Ministerul Agriculturii: Ce spun Daniel Constantin si Victor Ponta
Foto: Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca la nivelul DNA exista un mandat de perchezitionare a unui birou din cadrul Ministerului Agriculturii si a precizat ca el personal nu a fost citat niciodata la DNA.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) efectueaza, joi, perchezitii la Ministerul Agriculturii, intr-un dosar in care sunt derulate cercetari pentru luare de mita si spalare de bani, in legatura cu Targul Indagra din noiembrie 2014, fostul secretar de stat Nagy Peter Tamas si secretarul general Virgil Gaman urmand sa fie audiati.

Perchezitii DNA la Ministerul Agriculturii: Prejudiciu urias - 400 de milioane de euro

"Exista un mandat pentru a perchezitiona un birou din cadrul Ministerului Agriculturii", a declarat ministrul Constantin, la insistentele presei, dupa o conferinta de presa in care a prezentat bilantul atragerii fondurilor europene la ministerul pe care il conduce.

Constantin a precizat ca el nu a fost chemat la DNA in acest caz si, de fapt, nu a fost citat niciodata la acest Parchet.

La randul sau, premierul Victor Ponta nu a dorit initial sa raspunda intrebarilor presei cu privire la acest caz.

"Le comenteaza (ministrul - n.r.) la minister, mergeti si descidenti cu dansul acolo si comentati. Acum, suntem la Guvern, da?", a spus premierul Ponta in prima faza.

Ulterior, dupa ce ministru a vorbit despre acest caz, Ponta a adaugat ca este vorba de "un fost secretar de stat" si a precizat ca nu poate solicita Corpului de Control al Guvernului sa investigheze cazul, deoarece este demarata deja o actiune penala.

Directia Nationala Anticoruptie arata, intr-un comunicat de presa, ca se fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, comise in perioada octombrie-decembrie 2014.

Anchetatorii fac noua perchezitii in Bucuresti si judetele Mures, Brasov si Prahova, din care una este sediul unei institutii publice, iar restul sunt sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca institutia publica unde au loc perchezitii este Ministerul Agriculturii.

Faptele cercetate sunt de luare si dare de mita, precum si de spalare de bani, si ar avea legatura cu atribuirea unor contracte fictive privind Targul Indagra organizat in noiembrie 2014, prejudiciul produs Ministerului Agriculturii fiind estimat la 400 de milioane de euro, au aratat sursele citate.

Fostul secretar de stat Nagy Peter Tamas si secretarul general Virgil Gaman ar fi implicati in acest caz, cei doi urmand sa fie audiati la sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

Modalitatea de luare a mitei ar fi constat in incheierea unor contracte fictive cu firme agreate de cei doi. Din suma de 400 de milioane de euro alocata prin contracte atribuite unor societati, 40.000 de euro ar fi fost trecuti, prin firme interpuse, pentru a ajunge, in final la Nagy Tamas si Virgil Gaman. Din cei 40.000 de euro, o parte ar fi trebui sa ajunga la o alta persoana, au mai spus sursele citate, fara a preciza cine este aceasta persoana.

Procurorii sunt sprijiniti in aceasta cauza de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#perchezitii Ministerul Agriculturii, #DNA Ministerul Agriculturii perchezitii, #dosar mita Ministerul Agriculturii , #DNA