VIDEO Perchezitii DIICOT la traficantii de tigari de la granita cu Ucraina. Sapte politisti de frontiera sunt cercetati pentru ca-i ajutau pe contrabandisti

Joi, 26 Noiembrie 2020, ora 09:293028 citiri
VIDEO Perchezitii DIICOT la traficantii de tigari de la granita cu Ucraina. Sapte politisti de frontiera sunt cercetati pentru ca-i ajutau pe contrabandisti
Foto: DICIOT

Procurorii DIICOT - Structura Centrala impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice au efectuat un numar de 28 de perchezitii domiciliare, pe raza judetului Suceava, intr-o cauza vizand destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de contrabanda in forma agravanta si complicitate la contrabanda.

Conform unor surse judiciare, in aceasta ancheta sunt vizati un numar de sapte politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Brodina.

Procurorii DIICOT precizeaza ca pe raza judetului Suceava, s-a constituit si a actionat o grupare infractionala specializata in comiterea infractiunii de contrabanda calificata, grupare care in perioada 2019 - 2020, ar fi introdus in mod ilegal pe teritoriul Romaniei aproximativ 11.000.000 de tigarete provenite din contrabanda, pe care ulterior le-au comercializat pe piata interna.

"Introducerea tigaretelor s-a realizat prin trecerea acestora peste frontiera verde cu Republica Ucraina, prin locuri stabilite anterior, situate pe raza judetului Suceava, beneficiind in acest sens si de sprijinul unor politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Brodina, cooptati in activitatea infractionala de catre membrii grupari.

Acestia ar fi avut rolul de a le furniza liderilor gruparii informatii cu privire la dispunerea patrulelor pe sectoarele de frontiera si la intervalele orare in care sunt executate misiunile pe fiecare segment de frontiera in parte, eliberand astfel culoarele de granita pretabile pentru introducerea in tara si preluarea tigaretelor de contrabanda," arata DICIOT.

Prin activitatea infractionala derulata de membrii acestei grupari infractionale, s-a cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului in suma totala de aproximativ 1.600.000 de euro, reprezentand accizele si TVA.

La sediul DIICOT - Structura Centrala vor fi conduse, in vederea audierii, un numar de 18 persoane. Suportul de specialitate este asigurat de Directia de Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane.

Actiunea a beneficiat de sprijinul politistilor din cadrul inspectoratelor de politie judetene Suceava, Neamt, Bacau, al luptatorilor din cadrul Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale, al specialistilor Directiei Generale a Vamilor, dar si al politistilor de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Suceava.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
Traiannn
rank 5
Pedeapsa maxima prevazuta de lege, iar pentru politisti dularea ei .