Percheziții în Dâmbovița: Mai mulţi funcţionari publici sunt suspectaţi de fapte de corupţie

Joi, 18 Noiembrie 2021, ora 18:16
2950 citiri
Percheziții în Dâmbovița: Mai mulţi funcţionari publici sunt suspectaţi de fapte de corupţie
Echipaj de poliție în misiune FOTO Facebook/ Poliția Română

Poliţişti de la DGA şi procurori au făcut, joi, 18 noiembrie, şase percheziţii în judeţul Dâmboviţa, inclusiv la sediul Consiliului Judeţean şi al unei primării, într-un dosar în care mai mulţi funcţionari sunt suspectaţi de fapte de corupţie în legătură cu eliberarea unor autorizaţii de construcţie.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, împreună cu poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, fac cercetări într-o cauză penală vizând suspiciuni de luare de mită, complicitate la luare de mită şi înşelăciune, săvârşite de către funcţionari publici, în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Potrivit DGA, joi au fost puse în executare 6 mandate de percheziţie domiciliară, la domiciliile şi locurile de muncă a 3 funcţionari publici şi la sediie a două instituţii publice din judeţul Dâmboviţa.

Trei suspecţi vor fi conduşi pentru audieri, în baza mandatelor de aducere, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

În cauză se beneficiază de sprijin din partea lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov şi serviciile judeţene anticorupţie Prahova, Argeş şi Buzău, precum şi a lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa.

Totodată, la instrumentarea cauzei s-a beneficiat de suport de specialitate din partea Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Conform unor surse, percheziţiile au avut loc la Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi la o primărie, iar faptele vizează eliberarea unor autorizaţii de construcţie şi întocmirea documentaţiei în acest sens.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Biroul Parchetului European din Cluj-Napoc face joi, 18 aprilie, percheziţii în mai multe locaţii, inclusiv în instituţii publice, din judeţul Botoşani, în cadrul unei anchete privind o...
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Poliţiştii prahoveni anchetează un dosar de furt în care trei prostituate sunt suspectate că au furat mii de euro şi mii de lei de la clienţi. Joi, 18 aprilie, anchetatorii fac percheziţii...
#perchezitii, #Dambovita, #coruptie, #consiliul judetean, #primarie, #autorizatii constructie , #perchezitii