Perchezitii la sediul Primariei municipiului Bistrita. Ce au cautat anchetatorii si ce functionari au fost vizati

Marti, 25 Mai 2021, ora 16:24
2454 citiri
Perchezitii la sediul Primariei municipiului Bistrita. Ce au cautat anchetatorii si ce functionari au fost vizati
Perchezitii la primaria Bistrita FOTO Bistriteanul.ro

Perchezitiile derulate incepand de marti dimineata la sediul Primariei municipiului Bistrita, dar si la sase persoane fizice au legatura cu fapte care ar fi fost comise incepand cu anul 2015, potrivit datelor comunicate de catre purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, Adrian Briciu.

Dosarul inregistrat la Parchet vizeaza infractiuni de abuz in serviciu, fals intelectual, fals in inscrisuri oficiale si constituirea unui grup infractional organizat.

Potrivit procurorului-sef Adrian Briciu, unele perchezitii continua in cursul dupa-amiezii de marti, iar ulterior vor fi conduse la audieri persoane care pot oferi lamuriri in spetele vizate.

Reprezentantul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud a mentionat ca, la aceasta data, nicio persoana nu are calitatea de suspect.

Cele sapte mandate de perchezitie domiciliara au fost puse in aplicare de catre politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Bistrita-Nasaud, cu sprijinul luptatorilor din cadrul serviciilor pentru actiuni speciale Bistrita-Nasaud si Cluj.

Intr-un comunicat de presa, Primaria Bistrita confirma faptul ca institutia este verificata intr-un dosar de infractiuni economice.

Ioan Turc precizeaza insa ca faptele au fost comise inainte sa isi preia mandatul:

"Chiar daca faptele investigate preced momentul preluarii mandatului, echipa noii administratii isi exprima disponibilitatea de a coopera cu organele de ancheta pentru elucidarea oricaror aspecte care ar putea conduce la aplicarea fara echivoc a legii", precizeaza primarul Ioan Turc.

Edilul a mai transmis ca "nu voi mai spune nimic despre aceasta actiune, pana cand nu avem rezultatele".

Oamenii legii au inceput perchezitiile la prima ora a diminetii, cu locuintele mai multor angajati de la Urbanism. De asemenea, au fost luate la puricat si casele Monicai Pop (arhitect sef) si a secretarului general Floare Gaftone.

Perchezitiile au inceput la 6.00 dimineata, cu locuintele mai multor angajati din Primaria Bistrita. Din informatiile Bistriteanul.ro au fost pechezitionate casele arhitectului sef al Primariei Bistrita, Monica Pop, dar si a secretarului general Floare Gaftone.

De asemenea, a mai avut loc o perchezitie la Monica Szuci, consilier la Urbanism si la Sabina Malaicu, consilier in acelasi departament si lider de sindicat.

La fel si locuinta lui Dumitru Cincea. In total, au avut loc 7 perchezitii domiciliare, potrivit publicatiei locale Bistriteanul.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se reia procesul lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai. Cererea de abținere a judecătoarei a fost respinsă
Când se reia procesul lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai. Cererea de abținere a judecătoarei a fost respinsă
Cererea de abţinere a judecătoarei din dosarul lui Vlad Pascu de la Judecătoria Mangalia a fost respinsă, vineri, 19 aprilie, iar decizia instanţei este definitivă. „Respinge, ca...
Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Biroul Parchetului European din Cluj-Napoc face joi, 18 aprilie, percheziţii în mai multe locaţii, inclusiv în instituţii publice, din judeţul Botoşani, în cadrul unei anchete privind o...
#justitie Romania, #perchezitii, #Bistrita , #justitie
Comentarii