Pensie uriasa pentru Stan Mustata, judecatorul arestat pentru coruptie? Ce a decis CSM

Vineri, 30 Mai 2014, ora 10:014266 citiri
Pensie uriasa pentru Stan Mustata, judecatorul arestat pentru coruptie? Ce a decis CSM
Foto: Arhiva

Analizarea cererii de pensionare formulata de judecatorul Stan Mustata a fost amanata de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

Cererea judecatorului a fost astfel amanata pana la solutionarea definitiva a dosarului penal in care magistratul este acuzat de fapte de coruptie, a declarat judecatorul CSM Horatiu Dumbrava, intr-o interventie la Realitatea Tv.

Mustata a fost suspendat de CSM saptamana trecuta, dupa ce decizia de arestare preventiva a devenit definitiva, nemaiputand fi atacata cu recurs.

Judecatorul de la Curtea de Apel Bucuresti, si grefiera Mariana Curea au fost arestati si trimiti in judecata dupa ce procurorii au stabilit ca impreuna cu mai multi complici au pus la punct o adevarata retea prin care racolau persoane care aveau procese si le cereau bani in schimbul unor sentinte favorabile.

Judecatorul Stan Mustata, arestat pentru coruptie, se pensioneaza cu 10.000 de lei lunar

Mustata a facut parte din completul care judeca dosarul ICA in care Dan Voiculescu a primit in prima instanta 5 ani de inchisoare cu suspendare.Urmatorul termen al procesului este in 10 iunie.