Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Pedeapsa record primita de un om de afaceri chinez din Bihor, care si-a violat fiica vitrega in varsta de 12 ani

Duminica, 01 Noiembrie 2020, ora 17:11
8040 citiri
Pedeapsa record primita de un om de afaceri chinez din Bihor, care si-a violat fiica vitrega in varsta de 12 ani
Foto arhiva/Pixabay

Wu Minwei, om de afaceri chinez stabilit in Salonta, judetul Bihor, proprietarul unui magazin chinezesc din oras, judecat pentru ca a violat-o in mai multe randuri pe fetita de 12 ani a concubinei sale, a fost condamnat definitiv la 10 ani de detentie la Curtea de Apel Oradea, verdictul aspru reprezentand o premiera pentru instantele din Bihor.

Barbatul a fost arestat preventiv pe 28 martie si trimis in judecata doua saptamani mai tarziu de Parchetul de pe langa Judecatoria Salonta, pentru viol in forma agravata si continuata, dupa ce, din vara trecuta si pana in luna martie a acestui an, a agresat-o sexual in mai multe randuri pe fetita de 12 ani a concubinei sale, scrie publicatia locala Bihoreanul.ro.

Acuzatia formulata pe numele afaceristului a fost de viol in forma continuata si i s-au imputat in total 20 de acte materiale de viol comise asupra victimei sale.

Initial, pentru faptele sale Judecatoria Salonta l-a condamnat la 5 ani de detentie, interzicandu-i totodata dreptul de a fi tutore sau curator, de a comunica in orice mod cu fetita si de a se apropia de aceasta la o distanta mai mica de 100 metri, pe o durata de 3 ani dupa executarea pedepsei principale. Wu Minwei a atacat, insa, solutia, iar procesul s-a reluat la Curtea de Apel Oradea, unde instanta i-a respins apelul.

Curtea a admis, in schimb, solicitarea procurorilor salontani, care au cerut pedeapsa mai mare, pe motiv ca instanta de fond nu ar fi tinut cont la pronuntarea sentintei de faptul ca victima era minora si in ingrijirea barbatului, caz in care fapta este este pedepsita mult mai aspru, de la 5 la 12 ani, fata de un viol asupra unei persoane majore, pedepsit intre 3 si 10 ani.

Dupa cum scrie sursa citata, este cea mai mare pedeapsa pronuntata in ultimii ani in Bihor pentru o astfel de fapta, dupa cum sustin reprezentantii Parchetului Curtii de Apel Oradea, cei care au sustinut actiunea procurorilor din Salonta in fata instantei.

Cele doua judecatoare care au facut parte din completul de apel au mentinut si interdictiile dispuse de instanta din Salonta, care i-a interzis barbatului dreptul de a fi tutore sau curator, de a comunica in orice mod cu fetita si de a se apropia de aceasta la o distanta mai mica de 100 metri, pe o durata de 3 ani dupa executarea pedepsei principale. Totodata, conform dispozitiilor, fetita poate solicita emiterea unui ordin european de protectie impotriva lui Wu Minwei, care va permite ca masurile de protectie dispuse de instantele romanesti sa se aplice si pe teritoriul statului unde isi va stabili in viitor domiciliul.

Curtea de Apel Oradea a adaugat, la aceste dispozitii si una noua: dupa eliberarea din Penitenciar, Wu Minwei va trebui sa paraseasca tara, fiindu-i interzis dreptul de a se afla pe teritoriul Romaniei pe o durata de 5 ani.

Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Un tânăr de 18 ani din Teleorman a fost arestat preventiv pentru viol. Victima are 67 de ani
Un tânăr de 18 ani din Teleorman a fost arestat preventiv pentru viol. Victima are 67 de ani
Poliția a anunțat că un tânăr în vârstă de 18 ani din judeţul Teleorman a fost reţinut şi apoi arestat preventiv sub acuzaţiile de viol şi violare de domiciliu. El a mers la...
#Bihor, #chinez, #viol, #Justitie, #condamnare, #om de afaceri , #ANI
Comentarii
Poza gheorghero
gheorghero
rank 5
Poza gheorghero
gheorghero
rank 5