Pedeapsa grea pentru un roman judecat pentru viol si crima in Belgia

Miercuri, 26 Mai 2021, ora 12:04
3094 citiri
Pedeapsa grea pentru un roman judecat pentru viol si crima in Belgia
Imagine de la reconstituirea faptei FOTO 7sur7.be

25 de ani va sta dupa gratii un barbat din Suceava care a fost judecat in Belgia si a fost gasit vinovat pentru viol si omor.

Alexandru Caliniuc, din localitatea Salcea, a primit o condamnare de 25 de ani de inchisoare. "In nici un moment nu a tratat-o ca pe un om, ci ca pe un obiect. Se pare ca nu a avut deloc mila, ci doar si-a satisfacut fantezia. Acesta a dat dovada de depravare sexuala", au aratat juratii, citati de Monitorul de Suceava.

"Domnule Caliniuc ati fost condamnat la 25 de ani de inchisoare. Ati avut o viata in mainile dumneavoasta si ati aruncat-o cu indiferenta, de parca nu ar fi fost o fiinta umana, ci un obiect. Pedeapsa va va oferi o alta perspectiva asupra vietii. Veti beneficia de o a doua sansa. Totusi va trebui sa va dati seama de suferinta extraordinara pe care ati provocat-o familiei Muylle. Ganditi-va doar la enormul dezastru pe care l-ati facut. Altfel, cei 25 de ani vor trece in zadar", a spus judecatorul Willem De Pauw, potrivit aceleiasi surse.

Si-a filmat victima

In urma cu aproape patru ani si jumatate, mai exact pe 22 ianuarie 2017, o tanara in varsta de 27 de ani, Sofie Muylle, a fost gasita moarta pe plaja din Knokke-Heist, Belgia. Femeia isi petrecuse ultimele ore de viata intr-un cazino, alaturi de iubitul sau. A parasit localul singura, in jurul orei 4.00 dimineata, spunandu-i partenerului ca merge sa se plimbe pe plaja din apropiere. El a fost si principalul suspect de crima.

Ulterior insa politistii au descoperit imagini pe o camera de supraveghere unde poate fi vazut un tanar care poarta o jacheta albastra si care s-a plimbat si el pe plaja pe care a mers tanara. Barbatul a fost identificat ca fiind Alexandru Caliniuc, un tanar din Salcea, judetul Suceava. In iunie 2017, in baza unui mandat european de arestare emis de autoritatile judiciare din Belgia, barbatul a fost ridicat de la locuinta sa si ulterior a fost extradat in Belgia.

Pe parcursul anchetei, suceveanul a recunoscut ca a intretinut relatii sexuale cu femeia, apoi a filmat-o zacand pe plaja.

Presa belgiana a relatat o parte din declaratia lui Caliniuc in instanta: "Era intinsa pe burta. Am intors-o spre mine si am pus-o pe spate. Era ca si cum ar fi fost lovita. Avea vanatai pe fata. Nu mai avea putere in brate. Mi-a fost teama ca apa o va lua, asa ca am tras-o spre gard. Nu am lovit-o. Nu i-am facut nimic".

"Eram doar curios si de aceea m-am culcat cu ea. Ea nu a spus nimic... Nu a spus ca ar trebui sa o las in pace", a explicat el.

Potrivit medicului legist, pierderea cunostintei a fost cauzata de sufocare, iar in cele din urma a murit din cauza unui atac de cord, cauzat de hipotermie.

O femeie din Constanța și-a violat fiica minoră timp de 4 ani. La abuz participa și partenerul ei
O femeie din Constanța și-a violat fiica minoră timp de 4 ani. La abuz participa și partenerul ei
O femeie de 31 de ani din judeţul Constanţa este cercetată, după ce a întreţinut relaţii sexuale cu fiica sa de 13 ani, împotriva voinţei sale, iar aceste fapte au avut loc în ultimii...
Crimă odioasă comisă de un român: ”Recunosc. L-am bătut până l-am omorât”. Criminalul va sta după gratii 30 de ani
Crimă odioasă comisă de un român: ”Recunosc. L-am bătut până l-am omorât”. Criminalul va sta după gratii 30 de ani
Daniel Ispas, un român în vârstă de 45 de ani, stabilit în Italia, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare după ce l-a ucis pe Mario Piozzi, managerul unei săli de jocuri de noroc din...
#crima, #viol, #violator, #extradare, #crima Belgia , #crima