Patru persoane au primit inchisoare cu executare pentru o cultura de cannabis

Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 22:10
5109 citiri
Patru persoane au primit inchisoare cu executare pentru o cultura de cannabis
Foto: Arhiva Ziare.com

Patru persoane care aveau o cultura de cannabis intr-o locuinta din Navodari au fost condamnate definitiv, vineri, de Curtea de Apel Constanta, la pedepse cu inchisoare cuprinse intre doi ani si zece luni si trei ani si zece luni pentru trafic de droguri.

Curtea de Apel Constanta a decis, vineri, sa respinga ca nefondate apelurile formulate de cele patru persoane la decizia Tribunalului Tulcea din vara acestui an. Decizia instantei este definitiva.

Tribunalul Tulcea a dat sentinta, in iulie 2017, in dosarul celor trei barbati si o femeie din acuzati de trafic de droguri, care aveau o cultura de cannabis intr-o locuinta din Navodari si de la care procurorii au confiscat aproape 20 de kilograme de cannabis.

Astfel, Stefan Daniel Cretu a primit o pedeapsa de doi ani si zece luni de inchisoare, Florin Vlad Mosescu a fost condamnat la trei ani si cinci luni de inchisoare, iar Silviu Darie si Diana Cristiana Lazar au primit fiecare cate o pedeapsa de trei ani si zece luni de inchisoare, toate pedepsele fiind cu executare.

In luna februarie, procurorii DIICOT au facut patru perchezitii domiciliare pe raza judetelor Constanta si Tulcea, actiunea vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in trafic de droguri de risc.

Pe timpul actiunii, a fost identificata o cultura indoor de cannabis, alcatuita din 248 plante in diferite stadii de vegetatie, cu inaltimi cuprinse intre 12 si 180 de centimetri. Au fost ridicate fragmente vegetale in cantitate totala de aproximativ 20 de kilograme in care s-a pus in evidenta Tetrahidrocannabinol (THC), drog de mare risc precum si echipamentele si substantele folosite pentru intretinerea culturii.

De asemenea, anchetatorii au ridicat, din celelalte imobile perchezitionate, bunuri folosite in activitatea infractionala: grindere metalice, telefoane mobile, calculatoare, cartele SIM, HDD-uri si SSD-uri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#canabis cultura inchisoare executare , #trafic droguri