Patriarhul Daniel face un apel la rugaciune pentru pace in Siria

Vineri, 06 Septembrie 2013, ora 20:05
1956 citiri
Patriarhul Daniel face un apel la rugaciune pentru pace in Siria
Foto: Arhiva

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, a lansat un apel la rugaciune pentru pace. Anuntul a fost facut in contextul in care exista o dezbatere intensa in comunitatea internationala cu privire la conflictul din Siria.

Reactia Patriarhului vine la numai o zi dupa ce Suveranul Pontif i-a scris lui Vladimir Putin pe care l-a rugat sa ii convinga pe liderii mondiali prezenti la summitul G20 din Rusia ca ar trebui sa "renunte la urmarirea inutila a unei solutiei militare" pentru Siria.

Siria: Papa Francisc ii scrie lui Vladimir Putin

"Deoarece in timpul prezent pacea este tot mai mult amenintata, adresam un apel la rugaciune pentru pace, in data de duminica, 8 septembrie 2013, la sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului, aparatoarea celor aflati in nevoi si necazuri, 'bucuria si impacarea lumii'. In acest sens, indemnam pe toti ierarhii, preotii, monahii, monahiile si credinciosii din Patriarhia Romana sa inmulteasca rugaciunile pentru pace", a fost mesajul Patriarhului transmis printr-un comunicat remis Ziare.com.

Siria: Obama si Putin se infrunta la G20

Liderul Bisericii Ortodoxe Romane sustine ca toti romanii ar trebui sa se roage pentru pace in ceea ce priveste situatia din Siria.

"Sa folosim timpul acesta al sarbatorii Maicii Domnului spre a inmulti rugaciunea pentru pacea a toata lumea, dar mai ales pentru pace in Siria, Egipt si alte zone ale Orientului Mijlociu, unde multi crestini sunt victime ale prigoanei si violentei. Sa ne rugam ca pacea sa fie lumina vietii pentru toti oamenii, indiferent de religie sau cultura. Prin urmare, la Sfanta Liturghie, dupa citirea Sfintei Evanghelii, catre sfarsitul ecteniei intreite se vor citi din Liturghier 'rugaciunile pentru inmultirea dragostei si dezradacinarea urii si a toata rautatea'", se mai arata in comunicatul trimis de Patriarhie.

Comunitatea internationala fierbe dupa ce 1.400 de oameni, printre care 400 de copii, au murit in urma unui atac cu arme chimice, la sfarsitul lunii august. Statele Unite sustin ca este vorba despre un atac al armatei asupra civililor si vor sa intervina in zona. Rusia, de cealalta parte, sustine ca nu exista dovezi care sa invinuiasca regimul Bashar al-Assad de un atac asupra propriului popor si spune ca o interventie in zona ar insemna "o agresiune".

A.C.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Patriarh Daniel Siria pace, #apel Patriarh Daniel rugaciune pace, #rugaciune Siria pace , #conflict