Pasajul Basarab, deschis partial circulatiei

Luni, 11 Aprilie 2011, ora 10:52
2469 citiri
Pasajul Basarab, deschis partial circulatiei
Foto: EuropaFM

Pasajul Basarab din Capitala a fost deschis, luni, partial circulatiei: soferii pot sa circule pe sub pasaj, pe soseaua Orhideelor si pe bulevadul Dinicu Golescu.

Primarul General, Sorin Oprescu, a vizitat sambata santierul de la Pasajul Basarab si promite ca pana la 1 iunie se va putea circula si deasupra pasajului.

"Imediat ce vom incarca podul cu linia de tramvai, se va da drumul la circulatie si pe deasupra. Cum va spuneam si la vizita precedenta, proiectantul a cerut incarcarea maxima a podului si cu linia de tramvai, ceea ce facem de fapt acum. Linia de tramvai va fi finalizata dupa ce terminam tensionarile si facem ultimele verificari.

Dupa probele acestea si reglarea hobanelor, dam drumul si la circulatia pe pod. Firma de proiectare din Spania ne-a trimis toata documentatia (pe care daca doriti, v-o punem la dispozitie) si urmeaza sa ne conformam, pentru ca nu doresc sa risc absolut nimic numai de dragul unei inagurari. In rest, mergem inainte si am inceput, dupa cum puteti vedea, amenajarea spatiilor verzi de sub pod", a declarat Sorin Oprescu, potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei.

Primarul General a cerut directorului ALPAB sa amenajeze pe unul dintre terenurile adiacente pasajului, din zona garii Basarab, un mic parc, iar operatorilor de salubrizare le-a solicitat sa curete si sa transforme in spatii verzi toate terenurile din zona pasajului care apartin municipalitatii.

In fata Garii Basarab a fost realizat un terminal multimodal, pentru tramvaie, autobuze si taximetre.

Pe pod va exista o statie de tramvai care va fi direct conectata cu sistemele de transport de la sol, respectiv tramvaie, autobuze, troleibuze, taximetre si sistemul de transport feroviar, precum si cu cele doua linii de metrou.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#pasaj Basarab, #pasaj Basarab deschis, #circulatie pasaj Basarab , #circulatie