Parlamentul a ratificat acordul cu SUA privind amplasarea scutului antiracheta

Marti, 06 Decembrie 2011, ora 14:13 1197 citiri
Foto: Arhiva

Legea de ratificare a acordului intre Romania si Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de aparare impotriva rachetelor balistice al SUA in Romania a fost aprobata marti in plenul Senatului.

"Senatul Romaniei, care este camera decizionala in acest caz, a aprobat legea cu 90 de voturi pentru, 0 abtineri si 0 voturi impotriva. Camera Deputatilor a aprobat legea la data de 15 noiembrie 2011. Legea urmeaza sa fie transmisa spre promulgare presedintelui, ca ultima etapa in ratificarea Acordului", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, care a participat, in plenul Senatului, la dezbaterea generala asupra legii si la votul final, a salutat decizia senatorilor si a spus ca acest acord va contribui la securitatea tarii noastre.

"Acordul este primul instrument juridic negociat in intregime si incheiat de Statele Unite in cadrul noului concept privind apararea impotriva rachetelor balistice lansat de catre presedintele SUA in septembrie 2009. Valoarea Acordului consta si in consacrarea, pentru prima oara, intr-un document bilateral obligatoriu din punct de vedere juridic, a Parteneriatului Strategic romano-american", a declarat Baconschi.

Acordul intre Romania si SUA privind amplasarea sistemului de aparare impotriva rachetelor balistice al Statelor Unite in Romania, la Deveselu, a fost semnat la 13 septembrie 2011, la Washington, de catre ministrul de Externe si secretarul de stat american Hillary Clinton, cu ocazia vizitei in SUA a presedintelui Traian Basescu.

I.U.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News