Parchetul General: Acum se fac 80 expertize medico-legale in cazul victimelor #Colectiv

Marti, 31 Octombrie 2017, ora 20:57
2252 citiri
Parchetul General: Acum se fac 80 expertize medico-legale in cazul victimelor #Colectiv
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproximativ 80 de expertize medico-legale complexe sunt in curs de efectuare in cazul leziunilor suferite de victimele din clubul Colectiv, fiind verificata si conformitatea ingrijirilor medicale acordate, arata Parchetul General (PG).

"Pentru multe dintre persoanele vatamate s-au obtinut acte medicale de la unitati sanitare din strainatate, fiind in curs de efectuare circa 80 expertize medico-legale complexe, privind leziunile traumatice prezentate de victime, capacitatea de munca a acestora si conformitatea ingrijirilor medicale acordate", precizeaza sursa citata intr-un comunicat de presa emis marti.

Parchetul General face referire la un dosar care se afla in curs de instrumentare si care a fost disjuns din cel care a vizat patronii Clubului Colectiv.

"In dosarul cunoscut opiniei publice sub denumirea de 'Cazul Colectiv', instrumentat de procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, s-a emis, la data de 27 aprilie 2016, rechizitoriu prin care s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Anastasescu Alin, Gancea Paul, Mincu Costin, Zaharia Viorel, Nita Daniela si Nita Cristian Mihai, precum si a societatilor comerciale Club Colectiv SRL si Golden Ideas Fireworks Artists SRL pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa in forma agravata, vatamare corporala din culpa in forma agravata si nerespectarea/neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca, privind decesul celor 64 de persoane si vatamarea corporala a altor 20 de supravietuitori", conform sursei citate.

Totodata, prin rechizitoriu, s-a dispus disjungerea cercetarilor pentru vatamare corporala din culpa in forma agravata, cu privire la persoanele ranite in timpul incendiului si care la momentul finalizarii anchetei in dosarul trimis in fata judecatorilor erau internate in strainatate pentru tratament si recuperare.

Ancheta in cazul Colectiv a fost preluata de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti de catre Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), fiind desemnat un colectiv de procurori.

"Continuarea cercetarii la fata locului s-a efectuat de catre procurorii Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie impreuna cu organele de politie, incepand cu dimineata de 31.10.2015", conform Parchetului General.

In urma incendiului din 30 octombrie 2015, 65 de tineri si-au pierdut viata, iar alti 146 au fost raniti. In club, trupa Goodbye to Gravity sustinea un concert de lansare a unui nou album. Incendiul a izbucnit din cauza unui foc de artificii aprins in timpul concertului si s-a extins rapid.

Citeste si:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#expertize medico legale Colectiv, #ancheta Colectiv, #Parchetul General Colectiv , #incendiu club Colectiv