Cum arată parcările nefolosite tăiate din trotuarele bulevardelor în Sectorul 5. „Prostia individuală plătită din banii cetățenilor”

Duminica, 05 Septembrie 2021, ora 23:246575 citiri
Cum arată parcările nefolosite tăiate din trotuarele bulevardelor în Sectorul 5. „Prostia individuală plătită din banii cetățenilor”
Locuri de parcare în Sectorul 5 FOTO Facebook/ Mircea Kivu

Sociologul Mircea Kivu a publicat duminică, 5 septembrie, pe pagina sa de Facebook o imagine cu locurile de parcare tăiate de către fosta administrație din Sectorul 5 al Capitalei din trotuarele bulevardelor, locuri de parcare ce nu sunt folosite deloc.

„Prostia individuală plătită din banii cetățenilor.

În urmă cu doi ani, primarul de atunci al sectorului, Daniel Florea, a ținut să se evidențieze, înființând parcări ca cele din imagine pe toată partea dreaptă a Șoselei Panduri, de la Academia Militară la Monitorul Oficial.

Cu ocazia asta, a înjumătățit atât trotuarul, cât și spațiul verde care îl desparte de carosabil. Au fost proteste din partea cetățenilor, mi se pare și o plângere penală - degeaba, nu te poți pune în calea progresului. Justificarea era că în acest fel s-ar elibera o bandă de circulație pe Panduri, pe care erau parcate mașinile riveranilor.

Rezultatul? Parcările create sunt goale, mașinile se parchează tot pe prima bandă a bulevardului. Ce a rămas neasfaltat din fostul spațiu verde nu a fost niciodată refăcut, pentru că pe noul primar Piedone nu-l interesează - oricum nu adună multe voturi din cartier.

Domnul Florea nu mai e primar, dar nu-i plângem de milă, e deputat. Banii cheltuiți s-au dus, cetățenii sectorului își plătesc disciplinat taxele și așteaptă liniștit ocazia de a-și alege un nou primar, din același aluat cu precedenții”, a scris Mircea Kivu pe pagina sa de Facebook.