”Festival” de comentarii pe pagina de Facebook Jandarmeriei. Se cere reluarea examenului la care 11 candidați notați inițial cu 2 au primit 10 la contestație

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 06:00
3117 citiri
”Festival” de comentarii pe pagina de Facebook Jandarmeriei. Se cere reluarea examenului la care 11 candidați notați inițial cu 2 au primit 10 la contestație
Internauții cer anularea examenului de admitere în școlile de jandarmi FOTO Facebook/Jandarmeria Română

Explicațiile Jandarmeriei Române cu privire la modul prin care 11 candidați care au participat la admiterea în școlile de subofițeri au obținut punctaj maxim la contestații, deși inițial obținuseră note de 2 și 3, au stârnit sute de reacții din partea internauților.

Comunicatul de presă a fost postat pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române ca o încercare de lămurire a încurcăturii din timpul examenului de admitere în școlile de subofițeri de la Fălticeni și Drăgășani.

În timpul probei scrise, 11 candidați care au susținut examenul la sediul Inspectoratului de Jandarmi din Prahova au primit ”dintr-o eroare” subiectele date în sesiunea din martie 2021, nu pe cele aferente probei din octombrie 2021.

” În urma unei erori, candidaţilor care au susţinut examenul de admitere la sediul IJJ Prahova li s-a administrat testul folosit pentru verificarea funcţionalităţii sistemului electronic de transmitere a subiectelor, nu testul unic de concurs.

- În conformitate cu prevederile legale, în rezolvarea contestaţiilor s-a decis acordarea punctajului maxim celor 11 candidaţi (7 pentru Şcoala de subofiţeri Drăgăşani şi 4 pentru Şcoala de subofiţeri Fălticeni).

- Instituţia noastră este prima interesată în clarificarea tuturor împrejurărilor în care a avut loc acest incident singular (la concurs au participat peste 1600 de candidaţi în 51 de locaţii), în acest sens o comisie de verificare s-a deplasat imediat la sediul IJJ Prahova, pe baza constatărilor urmând a se dispune măsurile legale.

Asigurăm toţi candidaţii că urmărim în permanenţă un tratament corect, echitabil şi egalitate de şanse pentru fiecare participant la concursurile organizate de Jandarmeria Română, cu respectarea prevederilor legale”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Române.

Cum s-a întâmplat eroarea

Potrivit unor surse, înainte cu câteva zile de proba scrisă, jandarmii implicați în comisia de examinare au făcut o serie de probe pentru a vedea dacă sistemul de transmitere a subiectelor este funcțional. Pentru această probă s-a folosit un fișier cu subiectele date la admiterea din primăvară. Documentul folosit la probe ar fi trebuit șters din sistem, doar că acest lucru nu s-a întâmplat, astfel că în ziua examenului, candidații din Prahova au primit subiectele din martie, nu pe cele aferente examenului din octombrie.

Culmea este că nimeni nu a sesizat eroarea în timpul concursului, aceasta fiind depistată abia la rezolvarea contestațiilor. Cum regulamentul prevede ca, în cazul în care organizatorul greșește, candidatul primește punctaj maxim, cei 11 concurenți care au primit subiectele greșite au fost notați în final cu nota 10.

Nu de la IJJ Prahova au fost distribuite subiectele

Așa cum menționam, postarea publicată pe pagina de Facebook a Jandarmeriei a fost urmată de câteva sute de comentarii venite din partea urmăritorilor paginii, dar și din partea unor candidați care au susținut examenul de admitere în sesiunea din octombrie.

”Incidentul” provocat de ”o eroare” a fost urmat de o anchetă internă care a început încă de marți 16 octombrie, dar deocamdată rezultatele cercetărilor nu au fost făcute publice.

Totuși, într-un răspuns la comentariile internauților administratorul paginii de Facebook a Jandarmeriei Române a precizat că: ”(…) vă informăm că nu de la IJJ Prahova au fost distribuite subiectele”.

Într-un alt răspuns la comentarii, același administrator susține că deocamdată cei 11 candidați din Prahova nu au fost admiși la examen, în ciuda punctajului maxim obținut la proba scrisă.” Vă asigurăm că luăm în considerare toate opțiunile legale pentru a nu dezavantaja niciun candidat. În acest moment, niciun candidat nu a fost declarat încă admis, concursul fiind în desfășurare - urmează etapa eliminatorie a vizitei medicale”, a comentat Jandarmeria Română.

O mare parte dintre comentarii sugerează că singura șansă pentru a elimina suspiciunile de fraudă ar fi fost organizarea unui nou concurs. ”Corect era anularea concursului. Nu poți primi nota maximă pentru o greșeala în organizarea testului! Era justificat dacă 1-2 întrebări erau greșite”, scrie Bejat Vasile.

”Repetați testarea cu toți candidații. Alte subiecte și testarea sa fie făcută ca și la Bac, cu supraveghere audio-video. Transparență. E simplu.

Sunt atâția bărbați care își doresc neapărat sa intre în jandarmerie, care se pregătesc intens pentru asta. Avem nevoie de oameni competenți în instituțiile statului, nu de nepotisme și șpăgari”, este comentariul Mihaelei Barbu.

”Este inadmisibil așa ceva, România țara tuturor posibilităților. Normal și drept ar fi fost ca acei 11 candidați sa susțină din nou alt examen cu varianta 1 ca și așa nu a fost publicată nicăieri sau mai bine cu o noua varianta, este nedrept față de restul candidaților ca și mine de altfel care chiar au învățat și totuși cu punctaj de 60-70 nu s-au încadrat pe locuri dar acești “genii” au fost încadrați pe locuri datorită unei “erori”. Din cate știu Jandarmeria este o instituție a legii și dreptății ceea ce nu se poate discuta în cazul de față…”, este mesajul postat de Dănuț Ticu.

Amazon, amendată cu 7,8 milioane de dolari. Ce acuzații i se aduc companiei americane
Amazon, amendată cu 7,8 milioane de dolari. Ce acuzații i se aduc companiei americane
UOKiK a amendat compania americană Amazon cu 31 de milioane de zloţi (7,8 milioane de dolari) pentru că a indus în eroare clienţii în privinţa disponibilităţii produselor şi a datelor de...
Polițiștii care nu sunt în stare să conducă mașinile BMW ce le au la dispoziție. Examenul care le dă bătăi de cap
Polițiștii care nu sunt în stare să conducă mașinile BMW ce le au la dispoziție. Examenul care le dă bătăi de cap
Cu o situație ”specială” se confruntă Poliția Rutieră din Iași, care pune la dispoziție agenților mai multe autoturisme BMW, însă aceștia nu pot să le conducă. Autoturismele noi...
#jandarmi, #jandarmerie, #examen, #admitere, #contestatii, #eroare, #subiecte , #jandarmi
Comentarii