Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Stiri > coronavirus
A   A   A

Pacient cu Covid-19, externat la cerere: dupa o saptamana a ajuns aproape in coma la Terapie Intensiva

Pacient cu Covid-19, externat la cerere: dupa o saptamana a ajuns aproape in coma la Terapie Intensiva
Foto: Hepta.ro
Pacientii cu simptome usoare de COVID-19, dar care se externeaza pe propria raspundere, ignorand recomandarea medicala, se expun unui pericol urias si ii pun in pericol si pe medici.

Secretarul de stat Raed Arafat a dezvaluit luni, in Comisia Juridica a Senatului ca astazi la ora 15,45 a fost solicitat un echipaj mobil de terapie intensiva, pentru a salva un pacient in stare foarte grava, aproape in coma, care s-a externat pe semnatura de la spitalul Colentina in urma cu exact o saptamana. Deasemenea, Raed Arafat spune ca nu este singurul astfel de caz.

"Ultimul caz, acum 30-40 de minute, mesaj de la ora 15:45. COVID pozitiv, externat la cerere de la Colentina, cu simptome minore, la data de 6 iulie, acum este cu oxigenare 70%, cu dispnee, cu Glasgow coma score 8, adica aproape comatos si s-a trimis terapie intensiva ca sa poata sa-l asiste si sa vedem daca reuseste sa-l scoata sau nu", a spus Raed Arafat, luni dupa-amiaza, in Comisia Juridica a Senatului, unde inca se dezbate legea carantinei si izolarii.
"Pe altul, acum o zi sau doua, tot acelasi serviciu l-a gasit acasa in stop cardiac. Echipele se expun resuscitand acesti pacienti care refuza internarea cu simptomele usoare si merg acasa, unde starea lor se agraveaza, nu sunt monitorizati adecvat, nu spun medicilor care este starea lor si ca aceasta se agraveaza, dupa care familia lor da telefon la 112 sa spuna ca bolnavul este agravat. Asta este situatia reala cu care ne confruntam", a mai spus Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.
Facebook ShareTweet
 Luni, 13 Iulie 2020, ora 18:30

 Articol citit de 13743 ori

Citeste si: