Ovidiu Tender, condamnat la 11 ani si 4 luni de inchisoare in dosarul RAFO

Marti, 16 Decembrie 2014, ora 17:19
11119 citiri
Ovidiu Tender, condamnat la 11 ani si 4 luni de inchisoare in dosarul RAFO
Foto: nasul.tv

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat, marti, la 11 ani si 4 luni de inchisoare in dosarul RAFO.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este una definitiva, putand fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti, informeaza Realitatea TV.

In acelasi dosar, Marian Iancu a fost condamnat la 13 ani si 8 luni de inchisoare.

Ovidiu Tender si alti 7 inculpati din acest dosar au fost acuzati de devalizarea RAFO Onesti, infractiunile fiind inselaciune si spalare de bani.

Tribunalul Bucuresti a mai decis ca acestia trebuie sa plateasca despagubiri de peste 1 miliard de lei vechi, informeaza sursa citata.

Urmeaza ca hotararea de azi sa fie motivata si este de asteptat ca inculpatii sa faca apel. Curtea de Apel Bucuresti va decide daca respinge apelul sau il judeca, in acest din urma caz o decizie definitiva fiind asteptata peste cel putin 6 luni, informeaza B1TV.

Procesul a fost unul dintre cele mai lungi din istoria post-decembrista, Ovidiu Tender fiind trimis in judecata in 2007.

Ovidiu Tender a facut pre-infarct tocmai cand sa afle verdictul in dosarul CAROM

Ponta, ofiter acoperit: Macovei: Ce il leaga pe Victor Ponta de Ovidiu Tender?

Numele omului de afaceri a fost recent mentionat intr-o alta ancheta a DNA, in care s-a vorbit despre faptul ca acesta ar fi intervenit la procurorul Alina Bica, fost sef al DIICOT, pentru a obtine o sentinta favorabila.

Alina Bica, trimisa in judecata intr-un nou dosar in care apare si Dragnea - surse

Ancheta s-a facut in perioada 2003-2004, procurorul care l-a trimis in judecata pe Tender fiind Alina Bica. In octombrie 2013, dupa o serie de verificari, DNA a ajuns la concluzia ca Tender ar fi luat legatura cu Ionut- Florentin Mihailescu, fost consilier al Alinei Bica, si i-a cerut sa o intrebe care este punctul slab al dosarului, astfel incat sa poata castiga procesul. Conform DNA, in prezent, Mihailescu este angajat la firma de prospectiuni a lui Tender, primind, sistematic, diverse sume de bani, scrie Evenimentul Zilei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Ovidiu Tender condamnat inchisoare RAFO, #Tender Marian Iancu condamnari RAFO , #justitie