Orban: Nu a existat niciodata o dispozitie in sensul de a se da amenzi la kilogram

Marti, 21 Aprilie 2020, ora 21:50 4286 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Ludovic Orban respinge afirmatiile conform carora echipajele care actioneaza in domeniul ordinii publice si care verifica restrictiile privind deplasarea impuse prin ordonante militare ar avea un "plan de amenzi", el spunand ca a avut numeroase discutii cu oficialii din MAI si din Politie si ca a cerut sa se puna accentul pe preventie.

"Nu a existat niciodata o dispozitie care sa fie data in sensul de a se da amenzi la kilogram, in sensul de a se da plan de amenzi", a afirmat Orban.

"Am avut dialog extrem de serios cu cei care conduc Ministerul Afacerilor Interne, cu cei care conduc Politia, Jandarmeria, Politia de Frontiera, iar cuvantul de ordine care a fost dat catre politisti a fost masura, politete, o abordare cat se poate de serioasa a necesitatii implementarii masurilor luate.

Pe de alta parte, nu a existat niciodata o dispozitie care sa fie data in sensul de a se da amenzi la kilogram, in sensul de a de da plan de amenzi. Nu exista o astfel de decizie. Daca mai exista abuzuri pe plan local, am solicitat conducerii institutiilor din subordinea MAI sa corecteze astfel de situatii si atunci cand se da o amenda sau se ia decizia de constituire a unui dosar penal sa se faca cu motive extrem de solide si extrem de serioase", a afirmat primul ministru, marti seara, intr-o interventie la TVR.

Acesta spune ca discutat mult cu oficialii MAI si in acest context spune ca a pus accentul pe preventie si ca a solicitat "sa nu se dea amenda din prima", sa de dea avertismente si doar in cazuri de incalcare "foarte clara, foarte severa, cu buna stiinta" a regulilor sa se dea amenzi.

De asemenea, premierul a afirmat ca respinge "campania" care se face in spatiul public, conform careia autoritatile care actioneaza in domeniu ordinii publice fac abuzuri, el spunand ca "trebuie respectate regulile".

Urmareste LIVE cele mai cele mai importante informatii despre pandemia de coronavirus din Romania si din lume

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News