VIDEO Orban a sanctionat declaratia lui Nelu Tataru, dupa ce ministrul Sanatatii a spus, referitor la incendiul de la Neamt, ca "toti suntem vinovati"

Luni, 16 Noiembrie 2020, ora 12:00
5522 citiri
VIDEO Orban a sanctionat declaratia lui Nelu Tataru, dupa ce ministrul Sanatatii a spus, referitor la incendiul de la Neamt, ca "toti suntem vinovati"
Raed Arafat, Nelu Tataru, Ludovic Orban FOTO Facebook Ministerul Sanatatii

Premierul Ludovic Orban a participat luni, 16 noiembrie, la o sedinta care are loc la Ministerul Sanatatii, in contextul incendiului de la Spitalul Judetean Neamt. Discutia a avut loc in contextul incendiului produs in weekend la Sectia ATI a Spitalului Judetean Neamt si al controalelor care au loc, incepand de luni, la toate sectiile ATI din tara.

"Urmarim conformitatea cu reglementarile privind functionarea sectiilor ATI. In urma acestor controale se va realiza un plan de conformare care va fi adus la cunostinta directorilor spitalelor. Am discutat situatia paturilor, a personalului si in urma acestei analize va fi crescuta capacitatea de tratare inclusiv prin includerea unor noi spitale in categoria spitalelor COVID. Am abordat subiectul respectarii rigolilor de internare. Adica, sa nu fie necesara internarea la ATI decat a celor cazuri care necesita acest lucru.

Sunt solutii pe care le-am gandit pe fiecare regiune. Prioritatea noastra este de a trata pacientii si de a gasi solutii pentru tot ce apare. Suntem dispusi sa finantam toate lucrarile necesare la toate spitalele, suntem dispusi sa asiguram si contracte de mentenanta si service ca sa nu mai existe probleme de acest gen", a declarat Ludovic Orban, despre masurile care se vor lua dupa incendiul de la Spitalul Judetean Neamt.

"Exista siguranta la ATI, nu trebuie sa judecam dupa ce s-a intamplat la Piatra Neamt", a precizat premierul.

Ludovic Orban sustine ca Nelu Tataru a facut declaratie "intr-un moment dificil" si ca mereu se pot gasi vinovati.

Reamintim ca Nelu Tataru, intrebat daca se simte vinovat pentru ce s-a intamplat la Neamt, a afirmat ca "pentru situatia de peste 30 de ani si pentru autoritatile locale si neimplicare cred ca suntem vinovati toti din aceasta tara".

In cursul noptii de duminica, politistii si procurorii au facut perchezitii la Spitalul Judetean Piatra Neamt, pana la ora 2:00 noaptea, ridicand mai multe documente necesare pentru stabilirea cauzelor incendiului de la sectia ATI.

Incendiul s-a produs sambata seara, iar zece persoane au murit si patru cadre medicale au fost ranite.

Un medic care era de garda si care a suferit arsuri a fost transportat, duminica, in Belgia.

Premierul Ludovic Orban a decis, la intalnirea de lucru de duminica la Palatul Victoria cu Nelu Tataru, Raed Arafat, seful IGSU Dan Paul Iamandi si directorul Inspectiei Sanitare de Stat Mioara Comana, ca echipe mixte ale DSP si IGSU sa inceapa de luni controale "in toate sectiile de terapie intensiva de la nivel national pentru verificarea instalatiilor si a conditiilor de punere in functiune a aparaturii medicale".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#ministerul sanatatii, #sedinta de urgenta, #piatra neamt, #Ludovic Orban , #incendiu la ati Piatra Neamt