Orban: Bucurestiul si multe alte orase administrate de PSD sunt in comuna primitiva

Luni, 22 Iunie 2020, ora 16:46
3077 citiri
Orban: Bucurestiul si multe alte orase administrate de PSD sunt in comuna primitiva
Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Prezent luni la dezbaterea Smart Cities Days, organizata la Palatul Victoria, in sistem de videoconferinta, premierul Ludovic Orban a spus ca municipiul Bucuresti si multe alte orase administrate de primari PSD sunt in "comuna primitiva" si nu au nicio legatura cu conceptul de smart city.

"Bucurestiul si multe alte orase, care din pacate au fost administrate de cei de la PSD, sunt in comuna primitiva si nu au nicio legatura cu ceea ce inseamna conceptul de smart city. Iar aici va trebui sa facem pasi accelerati. 27 septembrie va fi o data in care cetatenii, in fiecare comunicate locala, vor putea sa voteze pentru administratori inteligenti, pentru administratori care sa aiba viziunea si capacitatea de a introduce toate solutiile inteligente posibile pentru a creste calitatea vietii", a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus ca in Bucuresti nu exista o harta a retelelor subterane de apa calda si gaz si nici aplicatii online pentru a fi identificata situatia juridica a fiecarui teren.

"In Bucuresti nu avem cadastru facut, ce sa mai vorbim de sisteme, aplicatii online prin care poti sa identifici situatia juridica a fiecarui teren. Vorbim de reglementare urbanistica, in conditiile in care nu mai avem Plan de Urbanism General si solutia la care a apelat Primaria Capitalei a fost sa adopte PUZ-uri de sector, planuri de urbanism local pe sector, ca si cum sectoarele ar putea sa gandeasca global directiile de dezvoltare urbanistica, la nivelul intregului Bucuresti.(...) Avem probleme majore: de exemplu, in Bucuresti nu avem harta retelelor subterane pe unde trec retelele de apa calda, de gaz. Nu exista o astfel de harta. Ce sa mai vorbim de planificarea interventiilor subterane in modernizarea retelelor subterane", a explicat premierul.

Ludovic Orban a vorbit si despre faptul ca Bucurestiul are un sistem de management al traficului, care nu functioneaza.

"Avem un sistem de management al traficului, in care s-au investit vreo 27, 28 de milioane de euro, initial, dupa care s-au mai bagat bani, si care in Bucuresti, de exemplu, nu functioneaza. Nu vreau sa va spun ca, daca ne uitam la multe municipii, vom vedea ca daca le explici de baza de date urbana, trebuie sa le mai pui niste intrebari ajutatoare ca sa inteleaga ce e aia baza de date urbana.", a afirmat Orban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Televiziunea locală din Braşov Mix TV, fondată şi deţinută de fostul baron local Aristotel Căncescu, fost şef al Consiliului Judeţean Braşov din partea PNL, a fost închisă la începutul...
Primul congres Forța Dreptei. Partidul lui Ludovic Orban își alege conducerea națională și candidații la locale și europarlamentare
Primul congres Forța Dreptei. Partidul lui Ludovic Orban își alege conducerea națională și candidații la locale și europarlamentare
Primul Congres al Forţa Dreptei va avea loc, sâmbătă, 20 aprilie, la Palatul Parlamentului. Partidul lui Ludovic Orban urmează să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte...
#Ludovic Orban, #premier, #guvern, #Bucuresti, #PNL, #PSD, #gaze, #apa, #urbanism, #subteran , #gaze
Comentarii
Poza Gurgui017
Gurgui017
rank 5
Poza Byga
Byga
rank 1
Firea sa înțeleagă ce e o baza de date!