Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Stiri > eveniment
A   A   A

Oprescu, pe Stadionul National: Acest stadion, ca si podul, este al cetatenilor (Foto)

Oprescu, pe Stadionul National: Acest stadion, ca si podul, este al cetatenilor (Foto)
Foto: Realitatea TV
"Am un sentiment de mandrie care cred ca ii incearca pe toti cetatenii, ca si noi putem sa facem ce fac si ceilalti si in UE si in lume, poate cu mai multe sacrificii dar se poate face", a spus primarul Capitalei, Sorin Oprescu, miercuri seara, cu ocazia unei prezentari televizate a Stadionului National.

Stadionul "e gata in proportie de 99%", a spus Oprescu, intr-o emisiune difuzata de Realitatea Tv, desfasurata chiar in interiorul stadionului, care este pregatit de inaugurare.

"Locul pe care il avem putem sa-l facem si mai frumos si mai practic, ma refer la un management privat care sa organizeze 365 de evenimente in 365 de zile, ca sa beneficiem si de acoperirea costurilor", a precizat edilul, referindu-se la amortizarea costurilor uriase ale Stadionului.
Oprescu a justificat aceste sume: "Am vrut sa fie totul la superlativ, ca in aceste spatii sa se poata desfasura evenimente". El s-a declarat convins ca in primii ani va "scoate" intre 1 milion si 1,5 milioane de euro pe an, iar in urmatorii, 3-4 milioane pe an profit.

Intrebat insa al cui este stadionul - fiind inceput de un alt primar, Adriean Videanu, si finalizat de el - Oprescu a raspuns: "Acest stadion, ca si podul, este al cetatenilor si daca eu le multumesc in primul rand pentru ceva, le multumesc pentru rabdarea pe care au avut-o".Stadionul are 2.800 de locuri pentru invitati si 55.000 de locuri pentru spectatori, dintre care 20.000 la tribuna I.Inaugurarea stadionului, la data de 10 august, era programata pentru data de 10 august, cand urma sa se desfasoare meciul amical Romania-Argentina, insa Federatia Argentiniana a oficializat anularea intalnirii de pe Arena Nationala, urmand ca termenii suspendarii sa fie discutati cu oficialii forului condus de Mircea Sandu.


Federatia Romana de Fotbal a pus deja in vanzare biletele pentru acest meci, aproximativ 30.000 din cele peste 50.000 de tichete fiind cumparate de fanii nationalei.La finalul emisiunii, Sorin Oprescu a tinut sa fie primul roman care "bate mingea" pe noul Stadion National.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 22:45
 Autor:Ana Ilie

 Articol citit de 2908 ori

Citeste si: