Ovidiu Tender, audiat la DNA: Am discutat despre avionul care mi-a disparut

Luni, 09 Februarie 2015, ora 18:36
4345 citiri
Ovidiu Tender, audiat la DNA: Am discutat despre avionul care mi-a disparut
Foto: Digi 24 (Arhiva)

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost audiat, luni seara, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

Desi presa a speculat ca Tender a dat explicatii in unul dintre dosarele Alinei Bica, omul de afaceri a declarat, la iesirea din sediul DNA, ca a discutat cu procurorii despre dosarul in care a reclamat ca i-a disparut un avion.

"Am discutat despre avionul care mi-a disparut", le-a spus Tender jurnalistilor.

Totusi, B1 TV arata ca Tender a mai fost audiat la DNA in cazul Alinei Bica, el spunand si atunci ca s-a discutat despre aeronava disparuta, iar acest lucru s-a dovedit a fi neadevarat.

Numele omului de afaceri apare intr-unul dintre dosarele fostei sefe a DIICOT Alina Bica, in prezent arestata preventiv.

Ovidiu Tender a formulat, in luna ianuarie, un denunt impotriva Alinei Bica, legat de o mita pe care i-ar fi dat-o fostului procuror-sef, sub forma de actiuni, printr-un intermediar, pentru a-l favoriza in dosarul pe care il avea la DIICOT.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a prezentat, in motivarea arestarii preventive a Alinei Bica in acest dosar, care este disjuns din cel referitor la retrocedarea ilegala a unui teren din Capitala, acuzatiilui lui Ovidiu Tender din denunt.

Dezvaluirile lui Tender, despre cum opera Alina Bica - documente din instanta

Omul de afaceri a sustinut ca, la cererea sotului si a consilierului acesteia, a instrainat actiunile UPRUC Fagaras, in schimbul obtinerii sprijinului Alinei Bica in dosarul Carom, instrumentat la DNA.

Un denunt impotriva Alinei Bica a fost formulta si de doi fosti subalterni ai ei de la DIICOT, care au acuzat-o pe aceasta ca a incercat sa obtina inchisoare cu suspendare pentru omul de afaceri.

Alina Bica, denuntata la DNA de fostii subordonati din DIICOT: A vrut pedeapsa cu suspendare pentru Ovidiu Tender

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Ovidiu Tender DNA, #Ovidiu Tender audiat DNA, #Ovidiu Tender Alina Bica , #DNA