OMS: Lumea nu va reveni la vechea normalitate intr-un viitor previzibil. Prea multe tari urmeaza directia gresita

Luni, 13 Iulie 2020, ora 19:414226 citiri
OMS: Lumea nu va reveni la vechea normalitate intr-un viitor previzibil. Prea multe tari urmeaza directia gresita
Foto: Facebook/WHO

Lumea nu va reveni "la vechea normalitate intr-un viitor previzibil", a declarat luni Organizatia Mondiala a Sanatatii, dupa o zi in care s-a inregistrat un record de noi cazuri de coronavirus, 230.000.

"Virusul ramane dusmanul public numarul unu, dar actiunile multor guverne si oameni nu reflecta acest lucru", a declarat pentru mass-media directorul general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, spunand ca "prea multe tari urmeaza directia gresita", noteaza AFP.

Seful OMS a cerut din nou guvernelor sa comunice clar cu cetatenii lor si sa puna in aplicare o strategie globala pentru a opri transmiterea coronovirusului.

"Mesajele contradictorii din partea liderilor submineaza ingredientul esential al oricarui raspuns: increderea", a adaugat el, fara a numi liderii sau tarile care merg in directia gresita.

"Vreau sa fiu sincer cu voi: nu va fi cale de intoarcere la vechea normalitate intr-un viitor previzibil", a subliniat el.

Deasemenea, directorul general al OMS a reamintit importanta spalatului pe maini, purtatului mastii sanitare si izolarea persoanelor confirmate pozitiv in urma testarii.
"Daca principiile elementare nu sunt urmate, aceasta pandemie va merge intr-o singura directie, din rau in mai rau", a spus el.