De ce în spatele unui om care omoară cu sadism animale se ascunde un posibil criminal. „Un semn serios pentru dezvoltarea violențelor”

Sambata, 27 Noiembrie 2021, ora 03:15
3298 citiri
De ce în spatele unui om care omoară cu sadism animale se ascunde un posibil criminal. „Un semn serios pentru dezvoltarea violențelor”
Uciderea cu intenție a unui animal anunță un potențial criminal FOTO analizacomportamentala.ro

Cazul de o violență extremă petrecut la sfârșitul săptămânii trecute într-unul dintre căminele studențești din Ploiești, când o tânără de 19 ani a decapitat cu intenție o pisică, ar trebui tratat cu o mai mare seriozitate, atrag atenția psihologii criminaliști.

Faptul că fata, studentă în primul an de facultate, a premeditat totul și a însoțit gestul de o cruzime ieșită din comun de o serie de elemente posibil ritualice din sfera satanismului sau a unui alt ritual straniu susțin o ”dezvoltare psihopată”, iar actele sale sadice ”pot fi regăsite în situațiile de violență interpersonală”, arată psihologii criminaliști într-un studiu de analiză comportamentală și criminal profiling publicat pe analizacomportamentala.com.

În studiul ”Evaluarea factorilor implicați în periculozitatea agresorilor care manifestă cruzime față de animale”, profilerul Poliției Române, Dorin Dumitran, arată că dacă într-un act de cruzime față de animale pot fi identificate anumite elemente acesta ”este un indicator că persoana prezintă un risc potențial foarte ridicat, că este pe cale să, respectiv va trece rapid la acte de mare violență îndreptate împotriva semenilor”.

Pe lista celor 33 de factori agravanți care ar trebui să atragă atenția celor implicați într-o anchetă penală privind violența față de animale se regăsesc acțiunile premeditate, mutilarea respectiv dezmembrarea postmortem, expunerea ostentativă a leșului animalului ucis, cruzimea ”acompaniată” de elemente sataniste sau parte a unui ritual, amenințări asociate actelor de cruzime, cruzimile săvârșite în public asupra animalelor sau în condițiile unor șanse ridicate de a fi observate.

”Abuzul asupra animalelor care implică contact fizic direct sau legare/constrângere și oportunitatea evidentă de a fi martor direct la reacția victimei (ex: îl bate, strangulează, îl strivește, îl joacă în picioare, îl spânzură/agață, îl înjunghie) este un indicator mult mai serios decât acțiunile de la distanță (ex: împușcare, otrăvire, lovire cu corp dur de la distanță)”, arată psihologul criminalist.

Pe de altă parte, actele de violență îndreptate împotriva animalelor de talie mică, inofensive, ”sunt expresia dorinței persoanei de a-și exercita controlul și puterea prin violență. Acest tip de agresori prezintă un risc ridicat de agresiune îndreptată împotriva bătrânilor, persoanelor cu dizabilități și asupra altor categorii victimale vulnerabile”, potrivit sursei citate.

Ceea ce s-a întâmplat în căminul studențesc din Ploiești în noaptea de 20 spre 21 noiembrie nu a fost doar un simplu act de cruzime. Deși poliția nu a descoperit la acest moment dovezi concludente care să indice un ritual ciudat care să fi motivat uciderea pisicii, în campus se vorbește că tânăra a mărturisit colegei sale de cameră că a făcut un sacrilegiu malefic și că mai urmează și altele.

Pisica a fost decapitată în baia camerei de cămin, la miezul nopții, cu două cuțite de bucătărie pe care le-a păstrat în cameră, nu le-a spălat, nu le-a aruncat. Polițiștii au găsit cele două cuțite murdare de sânge și cu urme de blană de culoare albă. Cadavrul decapitat al pisicii a fost aruncat pe geam, în curtea din spatele căminului.

Un adolescent din Cluj care a schingiuit o pisică a atacat și o femeie pe stradă

La începutul lunii februarie 2021, un adolescent în vârstă de 16 ani, din Cluj, fiul unei figuri notorii din municipiu, s-a filmat în timp ce scotea ochii unui pui de pisică pe care l-a luat „spre adopție”. Filmarea a fost direcționată chiar către doamna care i-a încredințat băiatului animalul de companie, scrie gazetadecluj.ro.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, urmând a fi soluționat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Adolescentului i-a fost impusă obligația de a se supune unui tratament medical, fiind totodată plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. De asemenea, în cauză urmează a fi efectuată și o expertiză medico-legală psihiatrică, în vederea stabilirii discernământului în momentul săvârșirii faptei”, se arată în informarea transmisă de polițiștii clujeni.

La numai o zi după uciderea pisicii, a apărut o a doua sesizare: o femeie din cartierul Mănăștur s-a prezentat la poliție cu lovituri în zona capului, susținând că un tânăr a aruncat cu o cărămidă în ea, arată sursa citată. Cel care a agresat femeia era același adolescent care a torturat și omorât o pisică la data de 1 februarie.

În februarie și martie 2021, procurorii clujeni cer instanței, ca măsură preventivă, internarea medicală provizorie a băiatului, iar instanța penală a Judecătoriei Cluj-Napoca admite solicitarea. În mai 2021, Tribunalul Cluj înlocuiește internarea într-un ospiciu cu obligația la tratament medical. După câteva luni de libertate, adolescentul este din nou internat printr-o decizie definitivă a Tribunalului Cluj din data de 8 noiembrie 2021.

Tânăra studentă din Ploiești este liberă. Singura măsură pe care au luat-o autoritățile a fost evacuarea din căminele universității, dar pentru o perioadă determinată. Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești a deschis dosar penal cu aceeași încadrare a faptelor ca în cazul de la Cluj, dar nu s-a cerut încă o măsură preventivă în cazul fetei. Se așteaptă expertiza neuropsihiatrică.

Administratoarea unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal. Primele informații din anchetă
Administratoarea unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal. Primele informații din anchetă
O femeie, administrator al unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal joi seară, 28 martie, de un bărbat. ”La data de 28 martie 2024, în jurul orei 19.10, Poliţia...
Scandal în trafic terminat cu o crimă. Un bărbat a fost lovit mortal de agresorul supărat pe modul în care și-a parcat mașina
Scandal în trafic terminat cu o crimă. Un bărbat a fost lovit mortal de agresorul supărat pe modul în care și-a parcat mașina
Un bărbat de 50 de ani din judeţul Prahova a fost omorât, în stradă, în urma unui conflict spontan cu un alt bărbat. Agresorul, nemulţumit de felul în care celălalt parcase...
#crima, #sadism, #animale, #criminal, #psiholog, #criminalist, #ritualuri religioase bizare , #stiri juridice