Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Oana Niculescu Mizil, urmarita penal

Joi, 14 Martie 2013, ora 11:14
6037 citiri
Oana Niculescu Mizil, urmarita penal
Foto: Arhiva

Oana Niculescu Mizil, deputat in Sectorul iubitului sau, primarul Marian Vanghelie, este urmarita penal de Parchet.

Sesizarea in ceea in ceea ce o priveste pe Mizil a fost facuta de inspectorii ANI, conform Romania Tv. Deputatul PSD este acuzat ca si-a angajat mama.

ANI a stabilit, in septembrie 2011, faptul ca "Oana Niculescu Mizil Stefanescu Thme, deputat in Parlamentul Romaniei, a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea mamei sale, Lidia Niculescu Mizil Stefanescu, incepand cu data de 29 aprilie 2009, in cadrul Biroului Parlamentar detinut in Circumscriptia electorala nr. 42 Bucuresti, incalcand, astfel, prevederile Legii 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei".

Incompatibilii din Parlament - cine si-ar putea pierde mandatul abia castigat

Oana Niculescu Mizil este cel de-al patrulea parlamentar din noua legislatura acuzat de ANI de conflict de interese.

Cu doar o zi in urma, miercuri, Parchetul a anuntat ca liderul deputatilor UDMR, Mate Andras Levente, este urmarit penal.

Inspectorii ANI au aratat, 2011, ca deputatul a propus si a avizat angajarea sotiei sale la biroul parlamentar Cluj, unde a lucrat in perioda martie 2010-ianuarie 2011. Atunci, ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Revocari cu cantec in vechea legislatura

Din cauza procedurii, Mircea Diaconu, desi a fost declarat incompatibil de Inalta Curte, a demisionat anul trecut din Senat si, chiar si cu demisia scrisa si inaintata Conducerii Camerei Superioare a Parlamentului, a ramas senator.

Primul parlamentar revocat in urma unei decizii de incompatibilitate a fost Sergiu Andon. Deputatii au decis incetarea mandatului consservatorului Sergiu Andon cu 220 de voturi pentru, cinci impotriva si 11 abtineri, dupa ce hotararea ICCJ privind incompatibilitatea sa era deja de cateva luni in Parlament.

ANI solicitase, incepand din decembrie 2011, in repetate randuri, Parlamentului revocarea din functie a deputatului Sergiu Andon, dar si a colegului sau Florin Costin Paslaru, dupa ce deciziile privind incalcarea legii de catre cei doi politicieni au ramas irevocabile.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Oana Niculescu Mizil urmarita penal, #Mizil cercetata conflic interese, #Mizil angajat mama ANI , #ANI