O turista romanca a fost testata pozitiv pentru COVID-19, in insula Creta. Clarificarile transmise de MAE

Sambata, 04 Iulie 2020, ora 20:09
13452 citiri
O turista romanca a fost testata pozitiv pentru COVID-19, in insula Creta. Clarificarile transmise de MAE
Foto: Hepta.ro

O romanca venita in vacanta in insula greaca Creta impreuna cu sotul ei a fost confirmata sambata de autoritatile grecesti ca fiind infectata cu noul coronavirus, relateaza publicatia greaca keeptalkinggreece.com.

UPDATE "Cu referire la situatia unui turist roman depistat pozitiv cu COVID-19 la sosirea in Insula Creta, MAE precizeaza ca, potrivit informatiilor preliminare comunicate de autoritatile elene la solicitarea reprezentantilor misiunii diplomatice a Romaniei la Atena, persoana in cauza a sosit in Republica Elena la data de 2 iulie cu o cursa aeriana charter cu escala la Atena, destinatia finala fiind Insula Creta. Toti pasagerii cursei aeriene respective au fost testati la sosire pentru COVID-19, iar rezultatele testelor prelucrate pana la acest moment au confirmat un singur caz pozitiv. In prezent, cetateanul roman este in autoizolare la hotel urmand ca, in cursul zilei de 5 iulie, sa fie transportat la o unitate hoteliera desemnata ca locatie pentru carantina", precizeaza MAE.

Stirea initiala:

Coform datelor oficiale comunicate de catre autoritatile elene, o ancheta epidemiologica vizand contactii directi ai persoanei depistate pozitiv este in curs.

Persoanele depistate pozitiv vor fi plasate in carantina, iar cele cu rezultat negativ al testarii isi vor putea continua sejurul.

Autoritatile sanitare si Protectia Civila locala au intrat in alerta pentru a localiza turista romanca si a-i transmite rezultatul testului COVID-19 efectuat la intrarea in Grecia. Acesta este primul caz de coronavirus confirmat in randul turistilor straini in insula greaca Creta.

Pe ansamblul Greciei au fost confirmate pana in prezent cinci cazuri in randul pasagerilor sositi pe aeroporturile grecesti incepand cu 1 iulie, in urma analizei a circa 1.400 de teste moleculare din cele 5.889 efectuate. Este vorba despre trei femei, din Suedia, Serbia si romanca din Creta, precum si un cuplu grec.

Autoritatile grecesti incearca de joi seara sa identifice contactii cazurilor confirmate. Femeia suedeza nu a respectat autoizolarea obligatorie de 24 de ore in care trebuie sa ramana persoanele testate la sosirea in Grecia. Ea a fost localizata in timp ce se plimba prin Atena.

La intrarea in Grecia sunt efectuate teste aleatorii pentru COVID-19 in randul turistilor straini, cei testati fiind obligati ca pana la aflarea rezultatului testului sa ramana in izolare la adresa comunicata autoritatilor. Turistii straini testati pozitiv in Grecia sunt plasati 14 zile in izolare in hoteluri de carantina, in cazul in care nu necesita spitalizare

Opinia lui Gigi Becali despre post: "Dacă mănânci mult, te uiți după femei"
Opinia lui Gigi Becali despre post: "Dacă mănânci mult, te uiți după femei"
Gigi Becali este un tip credincios, care respectă cu strictețe posturile din preajma marilor sărbători. Nu face excepție nici postul Paștelui, care se află în derulare. Patronul FCSB a...
Cine sunt prezentatorii celui mai nou canal tv de sport din România
Cine sunt prezentatorii celui mai nou canal tv de sport din România
Noul canal al Televiziunii Române, TVR Sport intră în emisie sâmbătă, 30 martie 2024, la ora 07.00. Televiziunea Publică anunță că TVR SPORT este al 14-lea canal al instituției şi va...
#Creta, #turista, #Romania, #coronavirus, #test, #pozitiv , #turisti