O tanara a vrut sa-si vanda cu 15.000 de lei bebelusul unui barbat din Cluj

Vineri, 06 Septembrie 2019, ora 11:49
3891 citiri
O tanara a vrut sa-si vanda cu 15.000 de lei bebelusul unui barbat din Cluj
Foto: Arhiva Ziare.com

O tanara de 20 de ani din judetul Salaj a vrut sa-si vanda cu 15.000 de lei bebelusul nascut in luna iulie unui barbat din judetul Cluj. Pentru a masca vanzarea, cei doi au declarat la Starea Civila ca barbatul este tatal biologic al copilului. Ambii au fost retinuti pentru 24 de ore de catre procurorii DIICOT, fiind cercetati pentru savarsirea infractiunilor de trafic de minori, fals in declaratii si instigare la fals intelectual.

"La data de 05.09.2019, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Salaj au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatilor R.A. si M.N., pentru savarsirea infractiunilor de trafic de minori, fals in declaratii si instigare la fals intelectual", a transmis, vineri, DIICOT.

Sursa citata a precizat ca, in 20.07.2019, tanara de 20 de ani, din judetul Salaj, a dat nastere unui copil la Spitalul Orasenesc Huedin, ocazie cu care a fost abordata de inculpatul M.N., in varsta de 54 de ani, din judetul Cluj, care i-a propus sa ii cumpere nou-nascutul.

"In acest scop inculpatul M.N. i-a oferit inculpatei R.A. suma de 15.000 lei, suma pe care urma sa o achite in doua transe, respectiv 1.000 euro in momentul intocmirii certificatului de nastere, iar restul sumei de bani urmand sa fie achitata in momentul in care copilul implineste varsta de un an.

Pentru a da aparenta de legalitate vanzarii-cumpararii minorului nou-nascut, avand in vedere ca inculpata R.A. a fost de acord cu propunerea inculpatului M.N., cei doi au convenit sa declare in fals ca inculpatul M.N. este tatal biologic al minorului, acesta sa-l recunoasca si pe cale de consecinta sa intre in posesia lui, pe o cale aparent legala, respectiv ca parinte al sau", a mai transmis DIICOT.

Procurorii au precizat ca, in data de 23.07.2019, cei doi inculpati s-au deplasat la Oficiul de Stare Civila din cadrul Primariei Orasului Huedin, judetul Cluj, unde fiecare a dat o declaratie pe propria raspundere cu privire la faptul ca barbatul este tatal biologic al copilului, in urma unei relatii pe care acestia ar fi avut-o anterior.

"Dupa ce a fost obtinut certificatul de nastere, inculpatul M.N. i-a platit inculpatei o parte din suma convenita, respectiv 2.100 de lei. In cursul zilei de azi, inculpatii R.A. si M.N. urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Salaj cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile", a mai transmis DIICOT.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Salaj si Jandarmeriei Romane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#femeie Salaj vandut bebelus , #trafic persoane