O sura veche de 100 de ani din Sibiu devine centru cultural pentru comunitate

Comunicat de presa
Joi, 14 Mai 2020, ora 13:28
263567 citiri
O sura veche de 100 de ani din Sibiu devine centru cultural pentru comunitate
Foto: Facebook / Sura Culturala Gusterita

O sura veche de peste 100 de ani de la marginea Sibiului este transformata intr-un centru educational modern pentru copii, la initiativa preotului din cartier.

Sura Culturala Gusterita va fi formata la parter dintr-o sala multifunctionala pentru cursuri de muzica, teatru, limbi straine, ateliere creative, vizionari de filme educationale, iar la mansarda va fi un spatiu dedicat organizarii de ateliere de pictura si lucru manual pentru copiii cartierului, se arata pe pagina grupului Va ajutam din Sibiu.

Sura are mai mult de 100 ani, a fost folosita ca grajd de animale si in ultimii 30 ani a fost abandonata.

In anul 2018 asociatia Dia.Logos a initiat mai multe proiecte sociale in acest cartier, fara a avea un sediu sau macar un acoperis sub care sa-si desfasoare activitatile, spune Mihai Balaban, presedintele organizatiei Crucea Rosie Sibiu.

Parteneriatul cu Parohia s-a dovedit a fi productiv in acesti doi ani, pentru ca nu doar spatiul si cladirea, ci intreaga comunitate crestina din Gusterita este mobilizata in jurul acestui proiect si tot de aici sunt recrutati voluntarii.

Cu sprijinul substantial venit prin proiecte aplicate mai ales in strainatate si cu implicarea parohiei Gusterita s-a realizat in anul 2018-2019 consolidarea structurii de rezistenta a surii, adaugarea de ziduri unde erau doar pereti din scanduri si schimbarea acoperisului. Acum cladirea a ajuns stadiul "la rosu".

Unimat a sponsorizat partea de structuri, dar ar mai fi nevoie de urmatoarele materiale: 300 mp de rigips, 200 mp OSB, 95 mp de gresie, 70 mp faianta, adeziv, vata pentru izolatie mansarda 200 mp, prize si becuri, cuie, suruburi, vopsea pentru zidarie si grund pentru lemn, ferestre pentru mansarda si parter, usi interioare, centrala termica pe gaz radiatoare/calorifere.

Este nevoie si de un designer peisagist pentru gradina din spatele surii, unde se doreste realizarea unui spatiu de joaca si recreere.

Proiectul este realizat de Asociatia Dia.Logos, Asociatia Dono si Parohia Ortodoxa Sibiu-Gusterita.

Cei care doresc sa contribuie pot obtine mai multe informatii pe pagina Sura Culturala Gusterita.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#ura Culturala Gusterita, #sura culturala sibiu , #vesti bune