O parte dintre muncitorii de la combinatul "Donau Chem", patronat de Ioan Niculae, intra in greva foamei. Miliardarul, in asteptarea sentintei

Joi, 04 Februarie 2021, ora 10:159178 citiri
O parte dintre muncitorii de la combinatul "Donau Chem", patronat de Ioan Niculae, intra in greva foamei. Miliardarul, in asteptarea sentintei
Procurorii au cerut 15 ani d einchisoare pentru Ioan Niculae. Foto: Hepta (Arhiva)

Mai multi muncitori de la combinatul Chimic "Donau Chem" din Turnu Magurele (Teleorman), patronat de miliardarul Ioan Niculae, au anuntat ca vor intra de joi, 4 februarie, in greva foamei.

Sute de angajati protesteaza de mai multe zile, principala nemultumire fiind aceea ca nu sunt platiti din luna noiembrie. In tot acest timp, autoritatilor judetene din Teleorman -ITM, Garda de Mediu si Directia de Sanatate Publica- au facut controale la fata locului, iar salariatii s-au intalnit cu prefectul judetului, Liviu Dumitrascu, pentru a solicita sprijin.

Marti, conducerea combinatului si-a dat demisia in bloc, astfel ca toate controalele demarate de institutiile judetene nu au avut niciun impact, relateaza publicatia presshub.ro.


Foto: presshub.ro

In asteptarea pronuntarii

Unul dintre cei mai bogati oameni din Romania, miliardarul Ioan Niculae (66 de ani), patronul holdingului Interagro si al clubului de fotbal Astra Giurgiu, a lipsit miercuri, 27 ianuarie, la ultimului termen in care este acuzat de fapte de coruptie.

Avocatii acestuia au aratat ca omul de afaceri este internat intr-o clinica din Milano (Italia), unde se recupereaza dupa ce s-a infectat cu COVID-19.

Pe 27 ianuarie, procurorul DNA a cerut magistratilor majorarea pedepselor pentru care este judecat Ioan Nicolae. Maximum de pedeapsa pentru instigare la evaziune fiscala, instigare la spalare a banilor si cumparare de influenta. O pedeapsa care ar putea ajunge la 15 ani de inchisoare.

Curtea de Apel Bucuresti a amanat pronuntarea sentintei pentru data de 11 februarie.

Comentarii