O noua linie de autobuz - inaugurata in cartierul Aparatorii Patriei din Capitala

Marti, 01 Septembrie 2020, ora 12:35
2719 citiri
O noua linie de autobuz - inaugurata in cartierul Aparatorii Patriei din Capitala
Foto: Pixabay

O linie de autobuz ce va asigura transportul cetatenilor care locuiesc in ansamblurile rezidentiale construite in zona cuprinsa intre soseaua Berceni - bulevardul Metalurgiei - strada Turnu Magurele din cartierul Aparatorii Patriei a fost inaugurata marti.

Directorul Societatii de Transport Bucuresti (STB), Alexandru-Hazem Kansou, a declarat, cu prilejul inaugurarii, ca lungimea totala a traseului este de 9,2 kilometri (dus-intors).

El a mentionat ca au fost infiintate 17 noi statii de autobuz.

"Discutam de cate patru autobuze in orele de varf, adica dimineata, pana in ora 10,00, ulterior, pana in ora 14,00, cate doua autobuze, revenind la inca patru tot asa in orele de varf de dupa-amiaza. In zilele de sarbatoare sunt cate doua autobuze. Intervalul sosirilor dintre un autobuz si celalalt este de 10 minute si in zilele de sarbatoare de 20 de minute", a afirmat Alexandru-Hazem Kansou.

Autobuzele sunt Euro 6, dotate cu Wi-Fi si toate conditiile pentru un transport civilizat.

Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a declarat ca, in prezent, locuitorii din zona strada Postalionului - Dealul Alunisului - Dealul Babei si de pe alte strazi au toate utilitatile si ca valoarea investitiei pentru apa, canal, gaz, iluminat public si infrastructura rutiera se ridica la circa 10 milioane euro.

El a mentionat ca timpul de executie a fost sub un an si ca banii pentru investitie au venit de la Primaria Sectorului 4.

"Marcam un pas urias pe care l-am facut pentru dezvoltarea zonei de sud a Bucurestiului (...) alaturi de largirea soselei Berceni, de statia de metrou Tudor Arghezi, de parcul Tudor Arghezi, astazi, impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti, marcam finalizarea lucrarilor pe zona Postalionului si inca noua strazi aferente (...) In urma cu un an aici era numai pamant. Astazi discutam despre o zona urbanizata (...). Tocmai pentru ca distantele sunt foarte mari, astazi avem si o linie de transport in comun", a spus Baluta.

Potrivit acestuia, in aceasta comunitate nu exista scoala, gradinita si ca incepand cu sfarsitul anului vor fi date in folosinta o scoala primara si Liceul 'Demetrescu'.

"Avem o gradinita in imediata vecinatate (...). Intentionam ca in cel mai scurt timp sa incepem constructia unei noi gradinite (...). Impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti, incepem lucrarile la caseta de la Cheile Turzii (...). Avem in continuare sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti pentru realizarea statiei de metrou", a adaugat Daniel Baluta.

Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Mai nimic nu s-a mai auzit despre linia de metrou care ar trebui să lege Capitala de aeroport. Ziare.com a aflat noi informații despre acest proiect. Construirea liniei de metrou până la...
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
ELCEN a anunţat o avarie majoră la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest fiind indisponibilizată, iar CET Grozăveşti neputând fi pornită. În acest...
#autobuz, #aparatorii patriei, #Bucuresti , #transport