O femeie care a nascut acum 4 zile s-a aruncat de la etaj, la Maternitatea din Iasi

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 12:00
5065 citiri
O femeie care a nascut acum 4 zile s-a aruncat de la etaj, la Maternitatea din Iasi
Foto: Arhiva Ziare.com

O femeie internata la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie "Cuza Voda" din Iasi s-a aruncat, duminica, de la etajul 4 al cladirii si a murit.

Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Iasi au anuntat ca au demarat o ancheta dupa ce femeia a cazut de la etajul 4 al maternitatii Cuza Voda.

"Astazi, in jurul orei 6:00, am fost sesizati cu privire la faptul ca o femeie, de 34 de ani, internata la o unitate medicala din municipiul Iasi, ar fi cazut de la etajul patru al cladirii si a decedat. Politistii au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa si s-a dispus efectuarea unei necropsii medico-legale, pentru stabilirea circumstantelor decesului. Cercetarile continua", a declarat Beatrice Romanescu, de la Biroul de Presa al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

Femeia, in varsta de 34 ani, nascuse pe 12 februarie, a declarat Diana Cimpoesu, coordonatorul SMURD Iasi.

"A fost trimis un echipaj medical cu o autospeciala de Terapie Intensiva Mobila. Pacienta a suferit in urma caderii de la etajul 4 un stop cardio-respirator si politraume severe. Echipajul medical a facut resuscitare timp de o ora, fara raspuns pozitiv. A fost declarat decesul", a precizat coordonatorul SMURD Iasi.

Robert Danca, managerul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie "Cuza Voda", a declarat ca, pe langa ancheta politistilor, a fost demarata si o ancheta interna.

"Pacienta a nascut natural, la termen. A fost o nastere desfasurata in bune conditii. Era casatorita si la prima nastere. Nu stim care e motivul pentru care a recurs acest gest. Am demarat deja o ancheta interna", a detaliat Robert Danca.

Suferea de tulburari psihice

Femeia care s-a sinucis suferea de tulburari psihice si ar fi trebuit sa fie externata in cursul zilei de duminica, a precizat dr. Anca Bivoleanu, purtatorul de cuvant al unitatii medicale.

Potrivit sursei citate, femeia de 34 de ani a nascut un baietel sanatos.

"La 72 de ore de la nastere, facem externarea tuturor copiilor sanatosi. Probabil i s-a declansat o temere, o frica. (...) In data zilei de 12 februarie a dat nastere unui baietel sanatos, de 2.510 grame, care a primit nota 9 (scor APGAR -n.red.). Copilul este sanatos, cu evolutie favorabila, internat la noi in sectorul de Neonatologie 1, fiind monitorizat", a declarat presei Anca Bivoleanu.

Medicul a spus ca in cursul diminetii femeia s-a aruncat de la balconul de la etajul patru, o infirmiera fiind cea care a sesizat disparitia pacientei.

"Se face curat pe acel hol care duce spre balcon din ora in ora. In momentul in care a gasit usa de la balcon deschisa, infirmiera s-a dus si a anuntat imediat. Ea a fost gasita la ora 5:45", a adaugat purtatorul de cuvant al spitalului.

In cursul diminetii, medicii au fost informati ca femeia suferea de tulburari psihice.

"Astazi am aflat de la familie ca mama era cunoscuta cu antecedente psihiatrice. La varsta de 18 ani, si-a gasit mama decedata. Si mama ei s-a sinucis. De atunci ea a avut internari la spitalul de psihiatrie, a avut un tratament. Nu stim daca l-a urmat, daca l-a intrerupt. Probabil suprapus pe aceste antecedente ale mamei, si faptul ca depresia post-partum exista cu o frecventa de la 1 la 3% dintre femeile care au nascut, a suferit acest accident nefericit", a detaliat Anca Bivoleanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#femeie nascut sinucis Iasi , #sinucideri