O familie din Prahova nu si-a ingropat tatal timp de o luna: "Am reusit sa demonstram ca nu a avut COVID, asa cum au declarat"

Vineri, 07 August 2020, ora 20:10
53894 citiri
O familie din Prahova nu si-a ingropat tatal timp de o luna: "Am reusit sa demonstram ca nu a avut COVID, asa cum au declarat"
Foto: Captura video Youtube/ Observatorul Prahovean

O familie din judetul Prahova nu si-a putut ingropa tatal timp de 30 de zile fiindca barbatul a fost declarat mort de COVID-19, iar rudele au facut tot posibilul sa demonstreze contrariul.

Dupa aproape o luna si mai multe drumuri la institutiile statului, membrii familiei au reusit sa dovedeasca faptul ca moartea tatalui n-a fost cauzata de noul coronavirus.

Barbatul, in varsta de 71 de ani, din localitatea Varbilau, judetul Prahova, a decedat in data de 14 iulie la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Ploiesti.

La scurt timp, familia a aflat ca ruda lor a fost declarata decedata de COVID-19, potrivit observatorulph.ro.

Barbatul suferea de mai mult timp de insuficienta renala si de mai multe complicatii. De altfel, saptamanal facea dializa, motiv pentru care era testat pentru COVID-19 inaintea fiecarei proceduri.

Pe langa vestea cumplita legata de decesul rudei lor, cei din familie au trait apoi un adevarat cosmar, dupa ce a aflat ca pentru ridicarea corpului neinsufletit trebuie sa semneze un formular in care se mentiona ca tatal lor era suspect de coronavirus.

Familia a inceput demersurile pentru a dovedi ca ruda lor nu suferea de coronavirus.

Dupa mai bine de trei saptamani, in baza buletinului de analize efectuat de Institutul National "Cantacuzino", familia a probat, nu inainte de a bate la usa mai multor institutii ale statului, ca decesul barbatului nu a avut nicio legatura cu COVID-19.

"Noi nu am vrut sa semnam formularul acela. Ni s-a spus sa mergem la Schuller ca aici se decide daca ni-l da sau nu. De la Schuller (n.r. Morga) am fost trimisi la DSP ca trebuie sa facem toate demersurile pentru prelevarea probei COVID. Asa am facut. Am ajuns la DSP. DSP-ul a spus ca nu depinde de ei, sa merg inapoi la Spitalul Judetean", sustine Livia Stancu, nora barbatului decedat.

Aceasta mai sustine ca, dupa doua saptamani, dupa ce s-a plimbat din institutie in institutie, a reusit sa fac cererea pentru prelevarea probei. "A doua zi cand am fost sa vad daca a fost trimisa la DSP cererea... Mi s-a spus insa ca trebuie sa semnez formularul de COVID, iar de acolo i-am spus domnului manager ca daca dumnealui nu ma ajuta pentru prelevarea probei eu imi iau mortul acasa, fara COVID, fara nimic... << Mi-l dati sa-l inmormantez! >> . A vazut toate treburile astea, a sunat la DSP, m-am dus si acolo, am facut inca o cerere", adauga femeia.

Dupa aproape o luna de la decesul barbatului, vineri, 7 august, corpul neinsufletit al barbatului decedat a fost ridicat de la Serviciul de Medicina Legala Ploiesti. Sambata, 8 august, va avea loc inmormantarea acestuia.

"(...)Tot satul ne ocolea ca avem COVID, coronavirusul pe care i l-a pus lui tata de la Spitalul Judetean. Vrem sa stie tot satul, toate institutiile statului, ca tata nu a avut COVID. Vrem sa se afle adevarul!", sustine Livia Stancu, nora barbatului decedat.

Povestea insa nu se va incheia aici. Familia, incearca acum sa-si faca dreptate in instanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Căpușele au trimis zeci de oameni la Urgențe. Ce trebuie făcut pentru a nu mai ajunge la spital
Căpușele au trimis zeci de oameni la Urgențe. Ce trebuie făcut pentru a nu mai ajunge la spital
Zeci de botoșăneni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost mușcați de căpușe, în intervalul 1-15 aprilie. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean "Mavromati", 26 de...
Priveghiul interlopului Corduneanu, organizat la restaurant. Ce spun autoritățile: ”Nu există așa ceva!”
Priveghiul interlopului Corduneanu, organizat la restaurant. Ce spun autoritățile: ”Nu există așa ceva!”
Priveghiul fostului lider al clanului Cordunenilor, Costel Corduneanu, are loc la restaurantul La Castel, de lângă Iași, acolo unde trupul neînsuflețit a fost depus într-un cort, Green View...
#coronavirus, #deces, #marturie, #adevar, #barbat, #institutii, #spital, #stat , #coronavirus