O companie aeriana a reluat cursele spre Italia, dar primul zbor s-a intors pentru ca aeroportul era inchis

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 10:156905 citiri
O companie aeriana a reluat cursele spre Italia, dar primul zbor s-a intors pentru ca aeroportul era inchis
Foto: Arhiva Pixabay

Compania aeriana low cost germana Eurowings a reluat zborurile catre Italia, oprite in contextul pandemiei de coronavirus, insa primul avion care trebuia sa ajunga in peninsula s-a intors din drum, pentru ca aeroportul de destinatie era inchis.

Zborul EW9844 a pornit catre Aeroportul Olbia din Sardinia in dimineata zilei de 23 mai. In timp ce se afla in spatiul aerian din Sardinia, pilotul avionului a fost informat de controlorul de trafic aerian ca traficul comercial nu este inca permis, astfel ca aeroportul este inchis.

Totusi, aeronava Airbus A320 a ramas in aer, sperand sa obtina permisiunea de a ateriza, insa fara succes. Turnul de control a propus devierea la Cagliari, la o distanta de 170 km, insa echipajul a vrut sa se intoarca in Dusseldorf, de unde decolase avionul, scrie CNN.

Toata aceasta aventura a durat 4 ore si 10 minute.

Un purtator de cuvant al Eurowings a declarat pentru sursa citata ca, "pe fondul crizei de coronavirus, situatia pe numeroase aeroporturi din Europa este foarte dinamica".

"Multe informatii furnizate cu privire la orele de functionare sau de inchidere a aeroportului sunt adesea modificate in scurt timp si e normal sa fie confuzii", a explicat el.

A.D.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News