O altfel de revista a presei. Esential in 6 iulie 2020

Marti, 07 Iulie 2020, ora 07:26
4485 citiri
O altfel de revista a presei. Esential in 6 iulie 2020
FOTO: Pixabay.com

Ziare.com va prezinta o colectie a informatiiilor interesante publicate astazi in presa romaneasca. Sunt, asa cum le spune si titlul, lucrurile cu care consumatorul de presa locala sau centrala ar trebui sa ramana dupa ziua de azi, informatii selectate de Paul Alexandru.

Multi liceeni nu participa la cursurile online, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Constanta a perceput pernsionarilor dobanzi ilegale, iar seful ADP Sector 4, trimis in judecata de DNA, lucreaza la o vila pe insula greceasca Eghina. Mai multe stiri de astazi, in articol:

ROMANIA NOASTRA

-> Liceenii nu se bazeaza pe cursurile online. Unii elevi nu au facut ore online nici macar la materiile de Bac.

-> Analiza: Din 50 de elevi care au intrat acum 12 ani in clasa I, 23 nu au luat Bacalaureatul sau nu au mai ajuns la acest examen.

-> Peste 300 de blocuri din Bucuresti nu mai au apa calda. Problema persista de cateva saptamani.

-> Romania se afla in a cincea saptamana consecutiva de crestere a numarului de cazuri noi de coronavirus, dupa ce in intervalul precedent de cinci saptamani consecutive inregistrase numai scaderi.

MAI PUTINI BANI

-> ANPC: Dobanzi ilegale percepute la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Constanta. Aproape 4.000 de pensionari au fost pacaliti.

-> Scrumiere stradale, cumparate la pretul de 939 de lei bucata de ADP si montate in statiile STB din Sectorul 4, au aparut in casa de pe insula Eghina, unde se lucreaza de zor si unde Libertatea i-a gasit pe directorul ADP Marian Goleac, pe consilierul local PSD Mircea Balmus si pe alti oameni din anturajul lor.

-> O jumatate de milion de euro, fara justificare in conturile deputatului PSD Eugen Bejinariu.

-> DNA, dosar penal legat de filme celebre. Procurorii considera ca banii pentru 55 de pelicule, printre care si "Eu cand vreau sa fluier, fluier" si "De ce eu?", s-au transformat in prejudiciu de 9,6 milioane de euro.

-> Radio Romania tine la secret salariile sefilor in conditiile in care salariul mediu brut al celor 2.062 de angajati este de 4.599 lei. Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) are 96 de sefi.

-> Procurorii DNA au trimis in judecata, anul trecut, cauze de fraude cu fonduri europene cu prejudicii de peste 40 de milioane de euro.

MAI MULTA POLITICA

-> Un candidat PNL la primarie ameninta un sef de spital cu o interventie la Ludovic Orban: "Nu te mai lua de omul meu!".

-> Campanie electorala cu nabadai: preluare subita a administrarii Capitalei Culturale Europene de catre primarul Timisoarei.

-> Omul de afaceri constantean Sorin Strutinsky, considerat un apropiat al lui Mazare, condamnat la 10 ani si 8 luni de inchisoare, este dat in urmarire de politie. Milionarul este de negasit.

-> Fostul deputat Dorinel Ursarescu, condamnat definitiv la 2 ani si 4 luni de inchisoare cu suspendare, pentru coruptie.

-> Fostul prefect de Buzau, Paul Beganu, condamnat definitiv la 8 ani si 6 luni de inchisoare, intr-un dosar care viza retrocedarea a 5.000 de hectare de padure.

-> Publicatia Libertatea l-a gasit pe seful ADP Sector 4, mana dreapta a primarului Baluta, pe insula greceasca Eghina chiar dupa ce DNA l-a trimis in judecata. Era insotit de o duba de la Rosal care descarca materiale de constructii la o vila.

Rubrica "O altfel de revista a presei" este realizata in fiecare zi, de duminica pana joi, si poate fi citita exclusiv pe Ziare.com.

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Amendă uriașă dată de Garda de Mediu unei primării din Constanța pentru că nu și-a ridicat deșeurile depozitate pe mai multe terenuri FOTO
Amendă uriașă dată de Garda de Mediu unei primării din Constanța pentru că nu și-a ridicat deșeurile depozitate pe mai multe terenuri FOTO
Reprezentanții Gărzii de Mediu din Constanţa au amendat cu 50.000 de lei o primărie din judeţ, deoarece nu a ridicat deşeurile care erau depozitate ilegal pe mai multe terenuri. Comisarii...
#revista presei, #PSD, #PNL, #DNA, #primarie , #eveniment