O altfel de revista a presei. Esential in 3-5 iulie 2020

Luni, 06 Iulie 2020, ora 00:15
3831 citiri
O altfel de revista a presei. Esential in 3-5 iulie 2020
FOTO: Pixabay.com

Ziare.com va prezinta o colectie a informatiiilor interesante publicate in presa romaneasca, in perioada 3-5 iulie 2020. Sunt, asa cum le spune si titlul, lucrurile cu care consumatorul de presa locala sau centrala ar trebui sa ramana dupa acest weekend, informatii selectate de Paul Alexandru.

#RepublicaFantasticaRomania

Romania, cea mai mare rata a mortalitatii rutiere din UE: 96 de victime la 1 milion

Cum arata Judecatoria Craiova in plina pandemie. La fel ca anul trecut: Zece magistrati inghesuiti intr-un birou minuscul / Toaleta, tot insalubra

Autoritatile nu ii mai pot tine pe romani in izolare si carantina. Pacientii Covid au inceput sa plece din spitale, incepand de vineri. Managerul spitalului Victor Babes: Trei infectati au plecat / Si de la "Marius Nasta" au plecat persoane infectate. Doua treimi din persoanele internate in centrul de carantina al Primariei Capitalei au plecat acasa; cei 65 incalcasera izolarea.

Romania este pe locul al cincilea in UE, dupa numarul de cazuri raportat la suta de mii de locuitori, in ultimele 14 zile.

Cazul incredibil al unei familii cu un confirmat COVID. Cand au inceput sa se simta rau, fiica si bunica au fost plimbate intre spitale si apoi trimise acasa "ca nu se mai fac teste"

Cum arata "distantarea fizica" pe Aeroportul Otopeni. Sute de oameni, inghesuiti din cauza controalelor anti-Covid

Corectura la BAC: Inca 75 de elevi au obtinut media 10 dupa ce notele evaluate gresit au fost modificate la contestatii.

Tuzla, ultima plaja "salbatica" din Constanta: skijeturi, terase, sezlonguri, sute de masini si rulote din toata tara/ Cum s-a transformat o zona pustie dupa modelul Vama Veche, Corbu si Vadu

Un camp cu maci din Iasi, invadat de oamenii curiosi. Florile au fost calcate in picioare

Cel care va intra in cursa pentru Primaria Dobroesti, localitatea unde are casa premierul Ludovic Orban, se numeste Stefan Condu. El are urmatoarea ruta politica: PDL, PSD, PSRO si acum PNL.

Padurar retinut in Alba dupa ce a ajutat taietori ilegali de arbori. Au fost taiati 399 de arbori nemarcati

#nusuntbani

Salariul sfidator incasat de managerul echipei de fotbal Poli Iasi: 32.324 lei pe luna. Bani publici

Romania a importat 118.525 de tone de carne si organe comestibile in primul trimestru din acest an, in crestere cu 7,4%, fata de perioada similara din 2019, iar valoarea acestor importuri s-a majorat cu 43%

TVR a facut public profitul net pe 2019: aproximativ 18.000 de euro. In 2018, profitul net a fost de 412.000 de euro.

Primaria Sector 1 a atribuit in perioada starii de urgenta, fara licitatie, prin incredintare directa, contracte catre hoteluri controlate in trecut de Puiu Popoviciu sau catre unitati hoteliere detinute de omul de afaceri Mohammad Murad.

Inainte de a pleca de la Ministerul de Interne, Carmen Dan a primit 2.128 de lei ca sa se imbrace

Garda de Mediu a amendat Primaria Bucuresti cu 100.000 lei pentru lipsa Registrului Spatiilor Verzi.

Cum a pierdut statul miliarde din cauza Agentiei conduse de prietenul baronului PSD Arsene.

#FaraPenali

Parlamentarii vor un teren de 4857 mp in Bucuresti unde sa joace tenis si sa bea suc gratuit. Cum justifica alesii proiectul? Clubul Parlamentarilor ar avea o situatie materiala precara si s-au acumulat "datorii insuportabile la furnizorii de utilitati".

Instanta a stabilit ca Primaria Municipiului Bucuresti a incalcat dreptul cetatenilor de a fi consultati in privinta proiectului ce oferea vouchere pentru combustibil.

Firma sefului consilierilor PNL din Iasi a incheiat 17 contracte pentru furnizarea de masti, livrate inclusiv unor primarii conduse de liberali.

Ludovic Orban: Rugamintea mea catre populatie e sa nu tina cont de decizia CCR

Scut in jurul lui Bogdan Licu: Academia SRI refuza sa trimita documentele cerute de CNATDCU pentru a analiza suspiciunile de plagiat din doctoratul procurorului general adjunct al Romaniei

PNL il ia de la PSD pe primarul condamnat la 3 ani si care a pus pe cladirea primariei un banner: "F*ck UE, f*ck NATO". Jean Jipa, primarul comunei giurgiuvene Ogrezeni, a fost amendat si-n starea de urgenta, fiindca a imbratisat batrani in sat.

Gabriela Firea minte in bilantul de primar general: foloseste imagini din 1990 si din 2006-2007 si spune ca sunt din 2016, pentru a se lauda cu realizarile din ultimii patru ani

Rubrica "O altfel de revista a presei" este realizata in fiecare zi, de duminica pana joi, si poate fi citita exclusiv pe Ziare.com.

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Mai nimic nu s-a mai auzit despre linia de metrou care ar trebui să lege Capitala de aeroport. Ziare.com a aflat noi informații despre acest proiect. Construirea liniei de metrou până la...
#revista presei, #PSD, #PNL, #Firea, #licu, #coronavirus, #primarie, #Bucuresti , #eveniment