O altfel de revista a presei. Esential in 2 august 2020

Duminica, 02 August 2020, ora 20:30
2917 citiri
O altfel de revista a presei. Esential in 2 august 2020
Foto: Pixabay

Ziare.com va prezinta o colectie a informatiiilor interesante publicate astazi in presa romaneasca. Sunt, asa cum le spune si titlul, lucrurile cu care consumatorul de presa locala sau centrala ar trebui sa ramana dupa ziua de azi, informatii selectate de Paul Alexandru.

ROMANIA NOASTRA

-> Medici lasati someri in plina pandemie: "In loc sa ajut, stau acasa si ma joc Call of Duty"

-> Chei fluturate pe marginea drumului: Turismul la negru continua in statiunile de pe litoral si in plina pandemie

-> Pistele de biciclete trasate pe Splaiul Independentei sunt folosite ca banda de circulatie sau ca parcare pentru masinile oprite neregulamentar.

-> O batrana vindecata de COVID a asteptat trei zile o ambulanta care sa o duca acasa.

-> Pacientii testati pozitiv cu SARS-CoV-2, tinuti pe banca in fata spitalului. "Au dat-o afara cu o ciorba in caserola, iar ea are nevoie de oxigen"

-> Aberatia sistemului: Un tanar vindecat de Covid a vrut sa doneze plasma ca sa salveze vieti. I s-a cerut sa plateasca.

-> Angajatii DSP Bucuresti nu au raspuns la niciun apel telefonic intr-un experiment live, intr-o emisiune la care participa Raed Arafat/ Dupa 30 de minute a raspuns o angajata spunand ca nu face fata telefoanelor

-> Coeficientul de dezbinare nationala: doar 2% dintre romanii vindecati de COVID au donat plasma vitala pentru cei in stare critica: "Abia daca mai convingem doi, trei pe zi"

-> Directorul OPC Cluj, fotografiat in timp ce incalca regula mastii in celebra Mocanita: "Nimeni nu purta. Ar fi fost ciudat sa port doar eu"

-> Termoenergetica sustine ca Bucurestiul ar avea apa calda, desi zeci de mii de oameni din Capitala sunt in a 12-a zi in care au doar apa rece.

-> Cazinoul din Constanta, in stare mult mai grava decat s-a anticipat: Mediul marin si lipsa de interventie a autoritatilor timp de 30 de ani au adus monumentul in pragul prabusirii"

O fosta directoare, un profesor si secretarul scolii, membrii ai aceleiasi familii, au fost condamnati intr-un dosar penal pentru purtarea abuziva fata de elevi, dupa ce au fost reclamati ca ar fi instituit o "camera de tortura" in scoala.

MAI PUTINI BANI

-> Faptul ca Gabriela Firea continua screeningul bucurestenilor pentru Covid 19 - cu toate ca oamenii nu s-au prea ingramadit la testare - le aduce bani buni unor oameni de afaceri abonati la contracte cu statul.

-> Primaria Sectorului 6 Bucuresti a aprobat o finantare de 850.000 euro pentru reabilitarea parcului Alunelul din Chisinau.

-> Sotul deputatei Stelutei Cataniciu lucreaza pe un salariu la stat de peste 10.000 de lei, la Hidroelectrica si, recent, a vandut actiuni de 675.000 de lei la o firma a unui "prieten".

-> Reabilitarea falezei de la Cazinoul Constanta cu bani europeni e in pericol din cauza contradictiilor dintre Ministerul Culturii si proiectant: "Nu au fost folositi experti acreditati, iar monumentul isi poate pierde valoarea peisagistica"

-> Controale la masti in transportul in comun. Pasagera: "Sa dea masti, pentru ca nu ne permitem! Si teste gratuite, da? Eu nu-mi permit!"

-> Recuperarea prejudiciului in primul dosar Microsoft, finalizat cu condamnari penale pentru Dorin Cocos, Gabriel Sandu, Dumitru Nicolae (Niro) si Gheorghe Stefan (Pinalti) statul a recuperat un sfert din prejudiciu, in 4 ani.

MAI MULTA POLITICA

-> Cum sunt conduse spitalele Primariei Bucuresti: oameni cu functii in PSD sunt numiti in Consiliile de administratie, desi legea o interzice

-> Spitalul modular al Primariei Capitalei nu are statie de epurare a apelor reziduale si nici aviz de la Mediu.

-> Efectul PSD asupra legii carantinei: seful CJ Giurgiu, scapat din izolare de judecatori.

-> Petrecere cu hore si dedicatii pentru un candidat PNL dintr-o comuna de langa Timisoara. Amendat cu 5.000 de lei, politicianul sustine ca e la mare.

-> Deputatul Gerea s-a inscris in partidul lui Voiculescu, nevasta a avansat in Transgaz.

NICIO JUSTITIE

-> Din 1.000 de dosare penale deschise pentru incalcarea regulilor impuse pentru combaterea coronavirusului, peste 400 au fost deja clasate si doar 30 trimise in judecata.

-> Dosarul 10 August: condamnari cu suspendare pentru inca un lot de huligani.

-> DNA a clasat acuzatia de spalare de bani adusa lui Radu Budeanu pe motiv ca fapta nu exista. Acum 5 ani, procurorii l-au ridicat de pe aeroport si l-au plasat sub control judiciar pe cautiune de 2 milioane de lei

-> Cum a decis un procuror ca "afara cu ungurii din tara" este o "presupusa lozinca antimaghiara" si nu incitare la ura si discriminare.

OPINIA ZILEI

: Autoritatea statului, o "vinare de vint" - Marius Stan

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Revista, #presei, #stiri, #reportaje, #anchete, #investigatii, #august , #eveniment