O altfel de revista a presei. Esential in 14 iulie 2020

Miercuri, 15 Iulie 2020, ora 07:23
2726 citiri
O altfel de revista a presei. Esential in 14 iulie 2020
Foto: Pixabay.com

Ziare.com va prezinta o colectie a informatiiilor interesante publicate astazi in presa romaneasca. Sunt, asa cum le spune si titlul, lucrurile cu care consumatorul de presa locala sau centrala ar trebui sa ramana dupa ziua de 14 iulie, informatii selectate de Paul Alexandru.

Sex si mita la Permise, icoana care vindeca coronavirusul si frauda de 2,8 milioane de lei din Academia Romana. Alte titluri din Romania de azi, in articol:

ROMANIA NOASTRA

-> INS: peste 250.000 romani ar fi amenintati sistematic, la serviciu.

-> In Prahova, au fost anuntate 48 de cazuri noi de Covid-19. Dintre acestea, 28 au fost persoane care s-au testat la cerere, pentru a pleca in vacanta.

-> Icoana despre care se spune ca a vindecat bolnavi de COVID-19, la Sibiu. "Numai asa veti scapa de pandemie"

-> De ce nu cred oamenii din Vaslui in COVID-19. Localnica: "Noi multimea aproape ca nu mai intelegem despre ce e vorba"

-> Reportaj: Mersul la piata, un fel de ruleta ruseasca in care, daca ai ghinion, mori incet si in chinuri

-> Suceava: Doua mamici infectate cu Covid-19 au cerut externarea la 3 zile dupa nastere. Alte doua persoane infectate au refuzat internarea

-> Sex si spaga la Permise Auto Neamt. Politist condamnat pentru folosirea functiei in scop sexual, prins din nou in fapt.

-> Un jandarm din Prahova, membru al unei grupari de trafic international de masini furate.

-> Un politist de la Rutiera a luat mita de la un agent sub acoperire. Dupa aproape 2 ani de la prima infractiune a fost trimis in judecata

AVEM O JUSTITIE

Decizie a ICCJ: Sectia Speciala a comis un abuz impotriva Sorinei Sacarin

Curtea Constitutionala a amanat pana pe 30 septembrie o decizie in privinta impozitarii cu 85% a pensiilor speciale de peste 7.000 de lei

Parchetul General sustine ca procurorii si politistii au actionat corect in cazul fetei incendiate de violator: Nu era gata expertiza medico-legala si nu au putut lua o masura preventiva doar pe baza unei plangeri penale

MAI PUTINI BANI

-> Datoria externa totala a Romaniei a crescut cu cinci miliarde de euro, in primele cinci luni ale anului. Deficitul de cont curent a fost de 2,9 miliarde de euro, mai mic cu 530 de milioane de euro fata de anul trecut.

-> Salariatii Academiei Romane au descoperit o frauda de 2,8 milioane de lei cu banii din indemnizatiile academicienilor. Schema se derula de noua ani, iar banii au fost incasati ilegal pe numele unor persoane decedate.

-> Surprizele din declaratia de avere a Liei Savonea: Sotul judecatoarei a vandut, in 2019, sase vile cu 2,5 milioane de lei.

-> DC News, site-ul lui Bogdan Chireac, contract de 15.000 de euro cu Primaria Sectorului 5.

-> Gabriela Firea, peste 2,5 milioane de euro pentru 45 de parohii, in prag de alegeri. Camere video, altare de vara, remodelare de bucatarii, amenajari de scari si gradini, printre investitii.

-> Nicusor Dan: Termoenergetica, practic in insolventa cu datorii de 100 de milioane de euro

-> Schimbari majore in Ordonanta bani pentru presa: inca 10 milioane in plus.

MAI MULTA POLITICA

-> Victor Ponta ramane fara titlul de doctor in drept. Decizia Instantei Supreme este definitiva. Drumul fostului prim-ministru al Romaniei de la "Dottore" la plagiator.

-> Vlad Alexandrescu: PSD si PNL au votat ca rectorii sa nu fie limitati la un numar de mandate. Daca legea va fi adoptata de Senat, rectorii vor putea candida toata cariera.

-> PSD, raspuns la acuzatiile presedintelui: "Iohannis e singurul lider politic care a negat virusul"

-> Marcel Ciolacu, singurul invitat la Ambasada Frantei care nu a purtat masca de protectie

OPINIA ZILEI: Pandemia si starea de alerta: radiografia unui esec - Ioan Stanomir

Rubrica "O altfel de revista a presei" este realizata in fiecare zi, de duminica pana joi, si poate fi citita exclusiv pe Ziare.com.

Ciolacu prezice un viitor luminos pentru România: Vom avea „cea mai mare creștere economică” din Europa anul acesta
Ciolacu prezice un viitor luminos pentru România: Vom avea „cea mai mare creștere economică” din Europa anul acesta
România va avea "cea mai mare" creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum, a declarat, marţi, prim-ministrul Marcel Ciolacu. El a fost întrebat, la...
Gică Popescu a bătut la ușa lui Marcel Ciolacu. De ce s-a dus "Baciul" în audiență
Gică Popescu a bătut la ușa lui Marcel Ciolacu. De ce s-a dus "Baciul" în audiență
Președintele clubului Farul, Gică Popescu, a fost în audiență la Marcel Ciolacu, premierul României. Gică Popescu a discutat despre finanțarea acdaemiillor și a cluburilor de fotbal....
#revista presei, #coronavirus, #esential, #14 iulie, #marcel ciolacu, #stare de urgenta, #politica, #economie , #coronavirus