O altfel de revista a presei. Esential in 13 iulie 2020

Luni, 13 Iulie 2020, ora 22:06
2772 citiri
O altfel de revista a presei. Esential in 13 iulie 2020
Foto: Pixabay

Ziare.com va prezinta o colectie a informatiiilor interesante publicate astazi in presa romaneasca. Sunt, asa cum le spune si titlul, lucrurile cu care consumatorul de presa locala sau centrala ar trebui sa ramana dupa ziua de azi, informatii selectate de Paul Alexandru.

Aeroportul din calea vilelor, pacientii care cred in teoria conspiratiei, nu in medicamente, si concursul de ode pentru Gabriela Firea.

ROMANIA NOASTRA

-> Digitalizarea umple statul de ridicol: sistemele ANAF si ghiseul.ro nu se pupa. Romanii se trezesc cu datorii, desi au platit la timp.

-> 6 luni de cand medicii au publicat harta care arata ca peste jumatate dintre localitatile din Romania nu au medic de familie sau au medici insuficienti: Autoritatile nu au luat nicio masura.

-> Spitalele de stat si DSP-urile nu au proceduri pentru a diagnostica la cerere Covid-19.

-> La Galati, anchetele epidemiologice sunt facute de un singur medic, care are 5 contracte de munca.

-> Cresterea alarmanta a numarului de infectari cu coronavirus ar putea duce in scurt timp la blocarea sectiilor de Terapie Intensiva, atrage atentia presedintele Comisiei ATI din Ministerul Sanatatii.

-> Romania testeaza, in medie, putin peste 100 de persoane pe zi in fiecare judet.

-> 70% dintre infectatii cu Covid de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara cred in teoria conspiratiei. Spitalul mai are doar cateva locuri libere pentru pacienti. Directorul Spitalul "Victor Babes" din Timisoara: "Pacientii cred in teoria conspiratiei, nu in medicamente. Toata munca noastra s-a dus pe apa Sambetei"

-> Aeroportul din Iasi acuza ca apar vile in calea avioanelor, primarul din Aroneanu spune ca "atunci cand au facut pista nu erau satul si dealul aici?!"

-> Unii patroni de restaurante se comporta ca in vremuri normale. Clientii, complici si ei la nerespectarea regulilor.

-> Strigatul unui primar ramas fara spital catre Guvern: "Sulina, Sulina, cand ai apa, n-ai lumina. Vedem primii soarele, ultimii dreptatea". Luna trecuta, o gravida in luna a saptea a murit in salupa in timp ce era dusa la Tulcea.

-> Situatie aberanta: 1.882 de elevi cu medii intre 7.00 si 9.56 au ramas fara loc la liceu, dupa Evaluarea Nationala

-> FOTO Meltenii pe patru roti napadesc fara mila plajele salbatice de la Vadu, Corbu si Midia: "Numai duminica au fost aproximativ 14.000 turisti cu 1.400 masini"

MAI PUTINI BANI

-> Gabriela Firea anunta ca bucurestenii care pleaca in vacanta vor putea face teste COVID-19 gratuit.

-> "Drama" directorului care a luat spagi de 1,2 milioane de lei, a recunoscut faptele si s-a pensionat anticipat din functia de director adjunct in ministerul Mediului cu doua saptamani inainte de a fi trimis in judecata.

-> Topul salariilor de la Politia Locala Iasi. Sefii sunt platiti cu mii de euro, lunar.

MAI MULTA POLITICA

-> Imagini cu Sebastian Ghita petrecand in insula greceasca Mykonos in timp ce el e azilant in Serbia si cu procese de coruptie in Romania.

-> Ciolacu anunta inca o amanare a legii privind carantina individuala, care va prelungi vidul legislativ: "Nu se va vota legea in Senat pana cand premierul si ministrul Sanatatii nu vor veni sa lamureasca toate aspectele in discutie" / Guvern: "Nici premierul, nici alt ministru nu au fost invitati in Parlament"

-> Arafat: "50% din infectii, transmise de asimptomatici". Senatorul PSD, medicul Florin Ovidu Ortan sustine ca pacientul asimptomatic nu reprezinta un pericol "daca sta cuminte acasa, cu masca pe botic".

-> Student "la distanta", platit cu 5.000Euro de la buget, Ionel Arsene se teme de politia medicala: "prin legea carantinarii orice roman poate fi ridicat de pe strada".

-> Concurs de ode pentru Gabriela Firea, de ziua acesteia, la institutiile finantate de Primaria Bucuresti.

-> Dumitru Buzatu, in CEX-ul PSD: "Coronavirusul nu exista" / Catre liderii social-democrati: "Oricum, sunteti toti niste prosti!"

OPINIA ZILEI: Corona lifestyle - Sebastian Lazaroiu

Rubrica "O altfel de revista a presei" este realizata in fiecare zi, de duminica pana joi, si poate fi citita exclusiv pe Ziare.com.

Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Două milioane de persoane din Anglia şi Scoţia continuă să sufere din cauza simptomelor generate de COVID-19 de lungă durată, iar activităţile zilnice desfăşurate de 381.000 dintre ele...
Schimbare radicală la turneul final. România s-a calificat miraculos, pentru prima dată în istorie
Schimbare radicală la turneul final. România s-a calificat miraculos, pentru prima dată în istorie
Turneul final al Billie Jean King Cup se va disputa sub formă de tablou eliminatoriu, la Sevilla, între 12 şi 20 noiembrie, a anunţat joi Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), care...
#revista presei, #Romania, #ziare, #Gabriela Firea, #teste, #coronavirus, #Dumitru Buzatu, #covid, #Sebastian Lazaroiu, #medici , #coronavirus