Nutu Camataru iese din inchisoare - eliberarea sa nu a fost contestata

Marti, 12 Martie 2019, ora 13:51
7976 citiri
Nutu Camataru iese din inchisoare - eliberarea sa nu a fost contestata
Foto: Arhiva Ziare.com

Ion Balint, zis "Nutu Camataru", a fost eliberat, marti, din inchisoare, in urma unei decizii pronuntate de Judecatoria Gaesti.

"Admite propunerea de liberare conditionata formulata de Comisia de liberare conditionata din cadrul Penitenciarului Gaesti pentru condamnatul Ion Balint. Dispune liberarea conditionata a condamnatului Ion Balint de sub puterea mandatului 130/2018 emis de Curtea de Apel Ploiesti, in baza sentintei penale 108/2018, daca nu este retinut sau arestat in alte cauze", se arata in minuta deciziei din 6 martie a Judecatoriei Gaesti.

Surse judiciare au precizat ca decizia de eliberare nu a fost contestata de procurori in termen de trei zile, astfel ca solutia pronuntata in prima instanta a ramas definitiva, Ion Balint parasind Penitenciarul Gaesti.

In decembrie 2017, Ion Nutu Balint a fost condamnat 5 ani si 5 luni inchisoare cu executare intr-un dosar de infractiuni de violenta - santaj, camatarie, omor, nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Fratii Ion Balint zis "Nutu Camataru" si Vasile Balint zis "Sile Camataru", precum si liderul clanului "Sportivilor", Radu Cristian Rosca zis "Rosca", au fost trimisi in judecata in iulie 2013, alaturi de alti 51 de interlopi, pentru savarsirea de infractiuni de violenta.

Procurorii DIICOT au destructurat la acea vreme doua dintre cele mai importante grupari infractionale constituite in Bucuresti si Ilfov.

Gruparile infractionale organizate, cunoscute sub denumirile "Camatarii" si "Sportivii", erau specializate in savarsirea de infractiuni de violenta - santaj, camatarie, tentativa de omor calificat si omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, uz de arma letala fara drept.

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor gruparilor s-a desfasurat pe doua paliere infractionale. Astfel, in perioada 2008-2012, membrii celor doua grupari rivale au provocat in spatiul public conflicte stradale in care s-au folosit inclusiv arme de foc, in scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional in Bucuresti, situatii ce au avut drept consecinta directa punerea in primejdie a vietii si integritatii corporale a mai multor persoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Nutu Camataru eliberat penitenciar Gaesti, #Nutu Camataru eliberat inchisoare , #justitie