Numele ministrului Sanatatii, in dosarul de coruptie al sefului CJ Ialomita

Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 22:37
5186 citiri
Numele ministrului Sanatatii, in dosarul de coruptie al sefului CJ Ialomita

Numele lui Nicolae Banicioiu (PSD), ministrul Sanatatii, apare in referatul procurorilor DNA prin care se cere arestarea preventiva a sefului Consiliului Judetean (CJ) Ialomita, Silvian Ciuperca.

Anchetatorii sustin ca Ciuperca ar fi vrut sa scape de rezultatele nefavorabile ale unui verificari realizate de Corpul de control al Ministerului Sanatatii, intr-un spital din Ialomita.

In acest sens, el a luat legatura cu angajati ai ministerului si urma chiar sa se intalneasca si cu Nicolae Banicioiu, scrie Evenimentul Zilei.

Stenograme cu Ponta si Dragnea, in dosarul sefului CJ Ialomita

Procurorii precizeaza ca, dupa efectuarea controlului, Silvian Ciuperca, in perioada martie-aprilie 2014 "l-a determinat pe un consilier din cadrul ministerului sa-si exercite atributiile de serviciu in mod defectuos, prin intocmirea raportului de control neconform realitatii".

Astfel, din cuprinsul acestuia au fost eliminate pasaje care ar fi dus la sesizarea organelor de urmarire penala.

"In perioada martie-aprilie 2014, l-a determinat pe acelasi consilier, sa intocmeasca, in fals, raportul de control, prin omisiunea, cu stiinta, de a insera anumite imprejurari care ar fi putut duce la tragerea la raspundere penala, disciplinara sau administrativa a celor supusi controlului", se mai arata in referatul DNA.

Un membru al Corpului de control i-a trimis un e-mail, pe 4 martie 2014, lui Silvian Ciuperca, pentru ca acesta sa vada ce contine documentul si sa faca modificarile dorite, acuza procurorii.

E-mail-ul a fost trimis inaintre ca factorii decizionali ai Ministerului Sanatatii sa aprobe raportul, care continea, printre altele, "sesizarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru cercetarea posibilelor fapte de natura penala".

Dupa ce a consultat documentul, Ciuperca i-a cerut membrului Corpului de control, Mihai Ionut Ionescu, sa elimine propunerea de sesizare a Parchetului General.

Acesta din urma a spus ca va transmite acest lucru directorului Corpului de control, Sorin Ion Luca, urmand sa fie luata o decizie.

Discutie telefonica dintre Silvian Ciuperca si Mihai Ionut Ionescu, din data de 10 martie 2014:

Silvian Ciuperca: Buna ziua!

Mihai-Ionut Ionescu: Buna ziua, domnule presedinte!

Silvian Ciuperca: Va trimit un e-mail acuma. In esenta, el spune doua lucruri: odata ca... da... noi... eu ca mi-au venit fetele si mi-au spus... sunt de acord, da, sa renuntati la sesizarea unei institutii cu atributii, ca v-ati pus... le-ati propus acolo sa se renunte la sesizarea Parchetului sau sesizarea altor institutii de control.

Mihai-Ionut Ionescu: Da, bagasem chestia aia cu Parchetul, dar domnul, domnul director a zis ca: bun, o bagati, dar la ce... la ce anume vreti cand... sa faceti referire? La achizitii? La....

Silvian Ciuperca: Obiectivul nostru, stiti foarte bine, a fost acela de a impune in anumite domenii de management mai multa rigoare si egalitate deplina.

Mihai-Ionut Ionescu: Da, atata...

Silvian Ciuperca: Lasati! Scoateti aia, numai ca eu nu sunt de acord cu renuntarea la nota care clarifica stii limitele angajarii da personalului din Consiliul Judetean. Lasati-o pe aia asa cum este! Da? Mi-au aratat ele acolo un act normativ, nu. Am participat, totul e o chestie. Valorificarea de catre noi este o chestiune care ne apartine, da, valorificarea de catre dumneavoastra este o alta problema.

Mihai-Ionut Ionescu: Ok. Eu o sa-i arat hartia domnului director si sa vedem ce zice si dansul. Eu... Si pe mine m-a tras de urechi, de ce am uitat aceasta prevedere, ca: Efectiv, fiind in comisie, toti aveti acea raspundere sa semnati acolo. Si eu am fost tras la raspundere, ca de-aia sunt un pic suparat.

Silvian Ciuperca: Ele semneaza, sigur ca semneaza. Bineinteles daca au participat la... sigur ca semneaza. Numai ca.. da... e vorba de valorificare. Nota aia.... nota bene pe care am introdus-o acolo clarifica existenta unor limite in privinta valorificarii documentului. Asta e tot. Partea de constatare, de fundamentare, asta e tot.

Mihai-Ionut Ionescu: (neinteligibil) astept mail-ul de la dumneavoastra si i-l duc si dansului si vedem ce...

Procurorii anticoruptie sustin chiar ca seful CJ Ialomita urma sa se intalniasca cu ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu, pentru a discuta despre acest raport.

Ciuperca, retinut de DNA

Silvian Ciuperca, presedintele CJ Ialomita, a fost retinut, marti seara, pentru 24 de ore si urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Presedintele CJ Ialomita, Silvian Ciuperca, retinut de DNA - acuzatiile procurorilor

Ciuperca este acuzat de luare de mita, abuz in serviciu, instigare la fals intelectual si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, se arata in comunicatul DNA.

Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
#Nicolae Banicioiu sef CJ Ialomita, #Nicolae Banicioiu referat DNA, #sef CJ Ialomita DNA , #DNA