Nume penale pe lista viitorului Guvern

Joi, 11 Decembrie 2008, ora 10:07 4709 citiri

Cel putin patru politicieni din PSD, PC, PD-L si UDMR vehiculati ca ar putea ocupa un portofoliu ministerial sunt vizati in acest moment de anchete DNA.

Daca partidele au negociat la foc continuu in ultimele zile conditiile pentru formarea unei majoritati parlamentare, procurorii DNA au urgentat cercetarea unor dosare in care sunt implicati politicieni, anunta Realitatea Tv.

Unele dosare s-au incheiat cu trimiteri rapide in judecata, in altele, dimpotriva, nu s-a facut nimic, iar in altele au inceput verificari ce puteau fi facute cu luni in urma.

Miron Mitrea este un nume sonor din PSD care este cercetat de procurorii DNA. Fostul ministru al Transporturilor este invinuit pentru luare de mita, iar procurorii DNA i-au pus casa sub sechestru pentru un presupus prejudiciu de 7 miliarde de lei vechi.

Pe lista DNA se afla si Adriean Videanu, de la PD-L, candidat la sefia ministerului Economiei. Fostul primar al Capitalei are mai multe plangeri dar, spune el, niciun dosar penal. In schimb, presa a scris despre un posibil dosar, legat de unele licitatii, de costuri exagerat de mari ale unor lucrari, printre care si cele de la stadionul Lia Manoliu.

Videanu spune ca a fost o singura data audiat de procurorii anticoruptie, dar in legatura cu o dispozitie de demolare a unei cladiri din Cartierul francez.

Partidul Conservator, pretendent la doua portofolii in noul cabinet, are si el cativa politicieni care au trecut prin fata procurorilor. Liderul de onoare al partidului Dan Voiculescu a fost trimis in judecata, intr-un dosar privind privatizarea Institutului de Chimie Alimentara.

Ancheta va continua pe numele actualului presedinte al PC, Daniela Popa, pentru ca i-ar fi indus in eroare pe procurori, furnizand informatii false despre membrii partidului care erau deja anchetati. UDMR are un fost ministru anchetat, Zsolt Nagy, in dosarul privatizarilor strategice.

Chiar si Theodor Stolojan, premierul nominalizat, a strans mai multe plangeri, una chiar anul trecut, pentru ca ar fi semnat o Hotarare de Guvern prin care o firma a fost improprietarita cu 80 de hectare de teren ce apartinea comunitatii locale din Popesti-Leordeni.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News