Noul spital de arsi ar putea fi construit in zona restaurantului "Doi Cocosi" - surse

Joi, 25 August 2016, ora 19:07
2698 citiri
Noul spital de arsi ar putea fi construit in zona restaurantului "Doi Cocosi" - surse
Foto: Ziare.com

Noul spital de arsi din Capitala ar putea fi construit pe o suprafata de 4,5 hectare, potrivit primelor estimari, in zona restaurantului "Doi cocosi", terenul aflandu-se in proprietatea Primariei Sector 1.

Terenul ar putea fi extins cu inca aproape trei hectare, au declarat, joi, pentru News.ro, surse oficiale.

"Discutiile privind acest teren pe care ar urma sa fie construit primul spital de arsi adevarat, cu circuite si sectii asa cum sunt prevazute de standardele europene, vor fi purtate de catre primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, cu ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu", au precizat sursele citate.

Ministrul Sanatatii si primarul Sectorului 1 au anuntat in 12 august ca vor sa construiasca un nou spital de arsi, ramanand in discutie amplasamentul acestuia, si ca pana la ridicarea noii unitati medicale vor fi facute lucrari ample la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Arsi, care a fost inchisa.

Inspectia Sanitara a dispus, in 14 iulie, suspendarea activitatii in sectia ATI a Spitalului de Arsi din Capitala, pana la rezolvarea mai multor probleme, spitalul fiind amendat atunci cu 6.000 de lei.

Ministerul Sanatatii preciza ca masurile pe care trebuie sa le ia spitalul sunt igienizarea totala a sectiei ATI, montarea de plase la geamuri acolo unde este nevoie si remedierea instalatiei de climatizare.

Directia de Sanatate Publica Bucuresti a cerut Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov sa dirijeze cazurile grave la alte spitale cu sectii de arsi, respectiv la Spitalul Militar, Bagdasar-Arseni, Agrippa Ionescu, Floreasca, iar pentru chirurgie plastica, la Spitalul Universitar de Urgenta. De asemenea, tot in 14 iulie s-a dispus inchiderea Unitatii de Transfuzii Sanguine a Spitalului de Arsi, care nu avea autozizatie.

Masurile au fost luate dupa ce Gazeta Sporturilor a difuzat o inregistrare video de la Spitalul de Arsi cu un pacient care avea viermi intr-o plaga din spatele urechii, imaginile fiind filmate de un medic care spunea ca in spital mai este un caz similar, in conditiile in care sectia este invadata de muste. Imaginile au fost realizatein sectia Anestezie-Terapie Intensiva a spitalului. In aceeasi zi in care au fost difuzate imaginile, pacientul, in varsta de 77 de ani, a decedat.

Tot la Spitalul de Arsi, o femeie de 68 de ani a murit dupa ce i-a fost facuta o transfuzie cu o grupa gresita de sange.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#nou spital arsi, #spital arsi Doi Cocosi, #nou spital arsi Sector 1 , #Spitalul de Arsi