Noul sef al DNA Constanta este procurorul care i-a trimis in judecata pe Radu Mazare si Nicusor Constantinescu

Marti, 28 Ianuarie 2020, ora 18:44 8421 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Sectia pentru procurori a CSM a hotarat marti sa il numeasca in functia de procuror sef al DNA Constanta, pentru un mandat de trei ani, pe procurorul Andrei Bodean.

Conform CSM, mandatul lui Andrei Bodean incepe de miercuri, 29 ianuarie.

Jurnalistii de la Info Sud-Est scriu ca Andrei Bodean are 38 de ani si a intrat in magistratura in anul 2008, la Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta. In calitate de procuror criminalist, a rezolvat dosare grele, printre care si crime de rasunet.

Ajuns la DNA Constanta, Andrei Bodean s-a ocupat de Nicusor Constantinescu, care acum ispaseste o pedeapsa de 5 ani primita in dosarul Centrului Militar Zonal. Acelasi procuror l-a mai trimis in judecata pe fostul presedinte al CJ Constanta si in alte dosare.

De asemenea, fostul primar al Constantei Radu Mazare a fost condamnat in prima instanta la 6 ani si jumatate de inchisoare intr-un dosar deschis tot de Andrei Bodean.

Noul sef al DNA Constanta a participat la manifestarile de protest ale magistratilor din ultimii ani (foto), fiind unul dintre opozantii modificarilor aduse de PSD la legile Justitiei. In 2018 a candidat la sefia DNA, insa fostul ministru al Justitiei Tudorel Toader a preferat-o pe Adina Florea.

Tot in sedinta de marti, sectia pentru procurori a CSM a hotarat numirea in functia de procuror sef al Serviciului Teritorial Pitesti al DNA a procurorului Simona Stefania Constantinescu, pentru o perioada de trei ani.

C.B.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News