Noua runda de negocieri pe Codul Muncii

Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 11:40
1054 citiri
Noua runda de negocieri pe Codul Muncii

O noua runda de negocieri are loc miercuri, la Ministerul Muncii, intre reprezentantii sindicatelor si cei ai patronatelor cu privire la noul Cod al Muncii, care nemultumeste sindicatele.

Negocierile de marti nu au avut niciun rezultat, iar sindicatele au cerut demisia ministrului Muncii, Nelu Ioan Botis. Premierul le-a cerut sindicatelor sa prezinte nemultumirile lor in Guvern, urmand ca in urmatoarele doua zile acestia sa transmita cererile lor, informeaza Antena 3.

Guvernul argumenteaza modificarea Codului Muncii prin faptul ca actualul act normativ nu mai raspunde nevoilor de piata nici pentru investitorii straini sau autohtoni, nici pentru romanul de rand si nici pentru nevoile Romaniei in UE.

Premierul Emil Boc neaga acuzatiile sindicalistilor, care spun ca noul act normativ serveste intereselor companiilor straine si nu angajatilor.

Confederatiile sindicale si patronale reprezentative la nivel national cer demisia ministrului Muncii, Ioan Botis, pentru un comportament partinitor fata de anumiti angajatori, pentru declaratii mincinoase, pentru favorizarea interesului companiilor straine.

Acuzatiile sunt aduse intr-o scrisoare deschisa trimisa de Confederatiile sindicale-Cartel ALFA, BNS, CNSLR - Fratia, CSDR, CNS Meridian si Confederatiile patronale: UGIR-1903, Conpirom, UNPR, CEPISC, adresata primului ministru Emil Boc.

Emil Boc: Noul Cod al muncii permite fiecarui roman sa munceasca

Boc i-a invitat la discutii pe sindicalisti si ministrul Muncii

Sindicatele cer ca prevederile din noul Cod al Muncii sa nu limiteze drepturile angajatillor: prevederile actului normativ permit angajatorilor sa faca mai usor concedieri, dar si sa foloseasca tot mai des angajati pe o perioada determinata, afectand siguranta locului de munca.

O alta prevedere le da posibilitatea angajatorilor sa reduca programul de munca al angajatilor, concomitent cu o scadere a salariilor, daca situatia firmei o cere.

Perioada de proba pentru angajati creste, iar concediul de odihna se poate lua cel mult 10 zile consecutiv, urmand ca angajatii care fac greva sa poata fi concediati.

Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 afirmă despre Marcel Ciolacu că de fiecare dată când deschide gura, asistăm la un fel de stand-up comedy plătit (fără să vrem) din banii noştri şi...
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Lideri ai Dreptei Unite s-au întâlnit cu românii din Marea Britanie şi Italia pentru a le prezenta priorităţile pentru diaspora, informează, duminică seară, un comunicat transmis de...
#negocieri codul muncii, #Codul Muncii, #sindicate minister Muncii , #sindicat